Τι είναι οι «bothies»;


Ποιος δεν έχει βγάλει μία selfie φωτογραφία μαζί με τους φίλους ή μόνος του;

Ελάχιστοι από εμάς! Τα τελευταία χρόνια παντού, από το σπίτι μέχρι το δρόμο και τη δουλειά, οι selfies είναι μέρος της καθημερινότητας πολλών ανθρώπων, ιδιαίτερα των νέων.

Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι πίσω από την ανάγκη μας να εκθέτουμε τον εαυτό μας, έχει στηθεί και δουλεύει μία ολόκληρη βιομηχανία. Η μετεξέλιξη ίσως των selfies πιθανότατα θα ακούει στο όνομα «bothies».

Τι είναι οι «bothies»;

Τη νέα αυτή δυνατότητα θα προσφέρει το νέο Nokia 8, με την εταιρεία να προσδοκά να βγει νικήτρια ανάμεσα σε εταιρείες γίγαντες στο είδος τους, όπως είναι η Apple και η Samsung.

Το νέο μοντέλο που θα λανσάρει θα επιτρέπει στο χρήστη να τραβά ταυτόχρονα βίντεο με τις δύο κάμερες 13 μεγαπίξελ, την μπροστινή και την οπίσθια. Ο χρήστης μπορεί να στέλνει τις εικόνες δίπλα-δίπλα στην ίδια οθόνη στο YouTube, στο Facebook και σε όποια άλλη υπηρεσία εκπομπής ζωντανού βίντεο (live-streaming). Το νέο τρικ αναμένεται να προκαλέσει μανία στους χρήστες των social media, που διψούν για οτιδήποτε καινοτόμο.

Με αυτό τον τρόπο, ο χρήστης μπορεί να δείχνει στους φίλους και στους συγγενείς του ταυτόχρονα τον εαυτό του και αυτό που ο ίδιος βλέπει εκείνη τη στιγμή. Η Nokia ονομάζει αυτές τις εικόνες «bothies» (από την αγγλική λέξη both που σημαίνει «και τα δύο») και τις θεωρεί την μετεξέλιξη των «selfies».

Το εμπορικό τμήμα της εταιρείας προσδοκά μαζικές παραγγελίες και έχει εναποθέσει όλες της τις ελπίδες σε αυτό το εγχείρημα.


Πηγή: e-daily.gr
_