Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διαδηλώσεις σε Αθήνα και Κερατσίνι για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Κινητοποιήσεις αγώνα και μνήμης προγραμματίζονται σε Αθήνα και Κερατσίνι, ενόψει της συμπλήρωσης τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όπως έγινε γνωστό σε
συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν εκπρόσωποι των διοργανωτών, οι οποίοι αποτελούνται από αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, εργατικά και συνδικαλιστικά σωματεία, κοινωνικές δομές, κοινότητες μεταναστών, φοιτητικούς συλλόγους και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Σημειώνεται, πως είναι η πρώτη φορά που τόσες οργανώσεις κατάφεραν να συντονιστούν και να προχωρήσουν σε ένα κοινό κάλεσμα.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου, στις 18.00, θα ξεκινήσει διαδήλωση προς τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων. Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι. Θα ακολουθήσει πορεία μέσα από τις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, η οποία θα καταλήξει στο Καστράκι Δραπετσώνας, απέναντι από την πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά. Εκεί, έχει ήδη ανακοινωθεί από την οικογένεια του Παύλου Φύσσα εκδήλωση με τίτλο «Πως ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τούς?», στις 20:00, με ελεύθερη είσοδο. Στη συναυλία συμμετέχουν οι: Magic de Spell, Fundracar, Μύκητες, Σ. Γραμμένος, Taburo Bota και άλλοι, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Στη συνέντευξη Τύπου ήταν παρούσα η Μαρία Κασκαρίκα, μητέρα του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, ο οποίος δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό από μέλη της Χρυσής Αυγής στους Αμπελόκηπους τον περασμένο Απρίλιο. «Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής δεν είναι μόνο εκπαιδευτήρια, αλλά και τόπος συντονισμού και οργάνωσης της εγκληματικής δράσης, που λειτουργούν ως ορμητήρια των ταγμάτων εφόδου. Για τον λόγο αυτόν επιβάλλεται το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής σε όλη τη χώρα» ανέφερε η κ. Κασκαρίκα. Παράλληλα, σημείωσε ότι χρειάζεται διαρκής ευαισθητοποίηση και ενημέρωση, που να αναδεικνύει την αγριότητα και τη βιαιότητας των ναζί.

Οι ομιλητές, Θανάσης Κούρκουλας από την «Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό», Πέτρος Κωνσταντίνου από την ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), Παύλος Αντωνόπουλος (Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά), Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «Η Ενότητα» και Μάνος Σκούφογλου (Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων, Συλλογικοτήτων), τόνισαν πως, παρότι η Χρυσή Αυγή αναδιπλώθηκε, κάπως, μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα και την εξέλιξη της δίκης της, συνεχίζονται επιθέσεις στον Ασπρόπυργο, το Μενίδι, το Ίλιον, το Σχιστό, τους Αμπελόκηπους και αλλού.

Επίσης, αναφέρθηκαν στη σημασία της συγκυρίας, όταν στις ΗΠΑ, «ο πλανητάρχης καλύπτει τους ναζί», στην Ευρώπη αποκτούν πολιτική επιρροή ακροδεξιά κόμματα, χιλιάδες άνθρωποι πνίγονται στη Μεσόγειο, ενώ σε γεγονότα, όπως η γενοκτονία των μουσουλμάνων στη Μιανμάρ, κανείς δεν μιλάει. Υποστήριξαν, δε, ότι οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες με «απελάσεις, διώξεις, κρατήσεις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης» ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την αποθράσυνση των νεοναζί και την αύξηση των κρουσμάτων ρατσιστικών επιθέσεων.

Όπως πρόσθεσαν πέραν της δίκης που διεξάγεται και καθυστερεί αδικαιολόγητα, σημασία έχει να αποδομηθεί η ναζιστική οργάνωση στα μάτια του κόσμου. Επίσης, υπογράμμισαν πως «μόνο η μαζική κινητοποίηση θα κλείσει τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπως έκανε και στο παρελθόν». Το οριστικό κλείσιμο των κεντρικών και των υπολοίπων γραφείων της Χρυσής Αυγής θα είναι ένα σημαντικό πλήγμα, κατέληξαν.

Ενθαρρυντικά νέα, σύμφωνα με τους ομιλητές, αποτελούν το κλείσιμο πάνω από των μισών γραφείων της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα, που άνοιξαν μετά την είσοδό της στη Βουλή, η διακοπή της χρηματοδότησής της από τη Βουλή, όπως και η μετάδοση από την ΕΡΤ των ειδήσεων που προβάλουν τη Χρυσή Αυγή.


zougla.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια