Πώς θα καταλάβεις αν σου λείπει ύπνος ή συμβαίνει κάτι άλλο;


Η έλλειψη ύπνου είναι πολύ σημαντικό γεγονός, καθώς χωρίς επαρκή ύπνο καθημερινά αισθάνεσαι κόπωση, ενώ έχει κατηγορηθεί για την αύξηση κινδύνου εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων.

Σύμφωνα με μια έρευνα από το τέλος του περασμένου έτους, η έλλειψη ύπνου κοστίζει στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου 40 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως, πράγμα που αποδεικνύει πως δεν ξεκουραζόμαστε αρκετά. Το Συμβούλιο Ύπνου (ναι, αυτό πραγματικά υπάρχει) διαπίστωσε επίσης ότι το 70% των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο κοιμάται επτά ώρες ή λιγότερο το βράδυ. Με το συνιστώμενο ποσοστό ύπνου κάθε βράδυ να είναι οκτώ ώρες ή περισσότερο, υπάρχει σαφής επιδημία έλλειψης ύπνου.

Για να καταλάβεις, λοιπόν, αν έχεις έλλειψη ύπνου υπάρχει ένα πάρα πολύ απλό κόλπο που μπορείς να κάνεις και σίγουρα δεν είχες ακούσει πιο πριν. Αυτό που θα χρειαστείς είναι το ρολόι σου, ένα κουτάλι από την κουζίνα σου και ένα δίσκο.

Ο τρόπος απλός, ξάπλωσε στο κρεβάτι σου σε μία άνετη για σένα θέση και σημείωσε την ώρα. Κράτα με το χέρι σου το κουτάλι πάνω από το δίσκο και προσπάθησε να κοιμηθείς. Μόλις σε πάρει ο ύπνος το κουτάλι θα πέσει από το χέρι σου μέσα στο δίσκο και θα σε ξυπνήσει. Όταν συμβεί αυτό, σημείωσε το χρόνο και πόσο σου πήρε για να κοιμηθείς.

Εάν χρειάστηκες 15 λεπτά για να κοιμηθείς είσαι εντάξει, αν ήταν 10 λεπτά ή λιγότερα έχεις έλλειψη ύπνου, αν πάλι χρειάστηκαν λιγότερο από 5 λεπτά, τότε έχεις σοβαρό πρόβλημα και θα πρέπει να το κοιτάξεις.


Πηγή: queen.gr
_