Μεταλλεία Κασσάνδρας: Οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν στην Αθήνα την Πέμπτη

 Την απόφαση να κατέβουν στην Αθήνα, το πρωί της Πέμπτης, και να συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πήραν οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας
Χαλκιδικής.

Επιπλέον, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη γρήγορη επίλυση των εκκρεμοτήτων σχετικά με την αδειοδότηση που έχει ζητήσει η εταιρεία χρυσού για τις Σκουριές, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, οι ίδιοι να έχουν «αντικείμενο εργασίας».

«Οι τρεις άδειες που δόθηκαν για την Ολυμπιάδα δεν αρκούν για να προχωρήσει το έργο, είναι ενιαίο», τόνισε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Χρήστος Ζαφειρούδας, προσθέτοντας ότι αυτό που θέλουν είναι να ξεκαθαρίσειη υπόθεση μεταξύ κυβέρνησης και εταιρείας, προκειμένου να έχουν δουλειά.

Η άδεια για τις Σκουριές, αφορά «την κατασκευή εργοταξίου για εξόρυξη συμπυκνώματος χαλκού, που θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταλλουργία στο Μαντέμ Λάκκο και όχι εξόρυξη χρυσού», συμπλήρωσε ο κ. Ζαφειρούδας. «Δεν έχει να κάνει με τη διαιτησία αυτή η άδεια, είναι άλλο το θέμα του flashsmelting, δημιουργείται σύγχυση», δήλωσε ακόμη.

Πηγή:  iefimerida.gr

_