Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στο δρόμο "Αθηνών - Κορίνθου"

Ένας απενεργοποιημένος εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο δρόμο «Αθηνών – Κορίνθου», στην Κορινθία, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί άμεσα η Αστυνομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το γραφείο τύπου της ΕΛ.ΑΣ., έγινε γνωστό ότι στις 2.10 το μεσημέρι στο 113ο χιλιόμετρο «Αθηνών – Κορίνθου», υπάλληλοι του «Μορέα», οι οποίοι έκαναν εργασίες κοπής χόρτων, στο οδόστρωμα, κάτω από τα μεταλλικά κιγκλιδώματα, εντόπισαν ένα ομοίωμα εκρηκτικού μηχανισμού.

Αμέσως μετά, κλήθηκε ειδική ομάδα εξουδετέρωσης που προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη και στη συνέχεια, μαζεύτηκαν τα υπολείμματα από το σημείο.

Η Αστυνομία προχωρά ήδη σε περαιτέρω εξέταση για το αν τελικά πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., το συμβάν δεν συσχετίζεται με τη διέλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Προανάκριση διενεργεί το τμήμα ασφαλείας Κορίνθου.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Σήμερα το μεσημέρι, εντοπίστηκε από ιδιώτη που εκτελούσε χορτοκοπτικές εργασίες στο 113ο χ.λ.μ. του Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Τριπόλεως (ρεύμα προς Αθήνα – κόμβος Νεμέας Κορίνθου), παραπλεύρως και εκτός του οδοστρώματος, μικρού μεγέθους, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, αποτελούμενος μεταξύ άλλων, από συσκευή κινητού τηλεφώνου και κυλινδρικό αντικείμενο.

Σημειώνεται, ότι η ανωτέρω συσκευή τηλεφώνου ήταν απενεργοποιημένη και ως εκ τούτου, δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση του μηχανισμού, ενώ εξουδετερώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Εκτιμάται, ότι ο μηχανισμός απορρίφθηκε στο συγκεκριμένο σημείο σε απροσδιόριστο παρελθόντα χρόνο, προς αποφυγή αστυνομικού ελέγχου.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση.

kalimera-arkadia.gr
- Πηγή: https://www.kalimera-arkadia.gr/astinomiko-deltio/item/74814-synagermos-stin-astynomia-omoioma-ekriktikoy-mixanismoy-entopistike-sto-dromo-athinon-korinthou.html
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια