Τραμπ: Ίσως η μόνη επιλογή μας είναι να καταστρέψουμε την Βόρεια Κορέα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα αναγκασθούν να «καταστρέψουν ολοσχερώς» τη Βόρεια Κορέα, αν η Πιονγκγιάνγκ δεν υποχωρήσει
στο ζήτημα των πυρηνικών, ενώ περιγέλασε τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν αποκαλώντας τον «rocket man» (πυραυλάνθρωπο) σε αποστολή αυτοκτονίας.

«Αν η Βόρεια Κορέα δεν υπόχωρήσει, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να καταστρέψουμε ολοσχερώς τη Βόρεια Κορέα. Ο Rocket man βρίσκεται σε αποστολή αυτοκτονίας του ιδίου και του καθεστώτος του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Τραμπ καταφέρθηκε κατά της Πιονγκγιάνγκ, κάνοντας λόγο για ένα «διεστραμμένο καθεστώς.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον επικεφαλής του αμερικανικού κράτους η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αποτελεί «όνειδος».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να εργαστουν από κοινού για να απομονώσουν την κυβέρνηση του Κιμ εκτός αν σταματήσει την «εχθρική» συμπεριφορά της.


Τα «Κράτη παρίες» αποτελούν απειλή «για τα υπόλοιπα κράτη και για τους ίδιους τους λαούς τους» τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ομιλίας που εκφωνεί ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών, ο Αμερικανός ηγέτης προειδοποίησε τους εχθρούς των ΗΠΑ ότι ο αμερικανικός στρατός «σύντομα θα είναι ισχυρότερος παρά ποτέ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Guardian
_