Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με ήσυχη τη συνείδηση ο Ιωάννης Διώτης

Τον ισχυρισμό ότι η λίστα Λαγκάρντ δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βάση ελέγχου από το ΣΔΟΕ καθώς αποτελούσε παράνομο αποκτηθέν υλικό, επανέλαβε και σήμερα, Παρασκευή, ο πρώην
εισαγγελέας και επικεφαλής του ΣΔΟΕ το επίμαχο διάστημα Ιωάννης Διώτης, απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου δικάζεται για τους χειρισμούς του στην υπόθεση. 
«Έχω ήσυχη τη συνείδηση μου, δεν τέλεσα καμία αξιόποινη πράξη, εάν είχα την παραμικρή ευθύνη θα την ομολογούσα. Απεδείχθη περίτρανα ότι είμαι αθώος! Σας ζητώ να με απαλλάξετε», υποστήριξε ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος δικάζεται για απιστία στην υπηρεσία. 
«Σας προσκόμισα στοιχεία ότι και σε άλλες χώρες όχι μόνο δεν δέχθηκαν τα στοιχεία Φαλτσιανί αλλά τα κατέστρεψαν κιόλας. Το Γαλλικό Ακυρωτικό Δικαστήριο δεν τα δέχθηκε. Εξαρχής φώναζα και φωνάζω, ότι απαγορευόταν από τις νομοθετικές διατάξεις η χρήση της λίστας»,  ανέφερε ο κατηγορούμενος.
Απολογούμενος ο πρώην εισαγγελέας αναφέρθηκε και στην πορεία της ζωή του, επισημαίνοντας ότι παρά το γεγονός ότι υπήρξε παιδί μίας πάμφτωχης αγροτικής οικογένειας, κατάφερε, σε πείσμα των συνθηκών, να εισαχθεί στο εισαγγελικό σώμα.
«Είμαι περήφανος διότι ζω με τη σύνταξή μου και την έντιμη πενία μου. Έλεγαν ότι αν το Δημόσιο αξιοποιούσε τη λίστα Λαγκάρντ θα εισέπραττε 80-100 δισ. ευρω. Με παρέδωσαν βορά στα ΜΜΕ. Αυτό αποτελεί μία εξήγηση γιατί οδηγήθηκαν τα πράγματα εδώ και γιατί οι δικαστές που με παρέπεμψαν δεν είχαν το σθένος να αντισταθούν σε αυτά τα λαϊκίστικα που ακούστηκαν». 
► Πρόεδρος: Γιατί παίρνετε το cd, το αντιγράφετε, το καταστρέφετε και δίνετε το αντίγραφο μετά στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο;
► Κατηγορούμενος: Όταν πήρα το cd, έβγαλα ένα αντίγραφο ασφαλείας και το παρέδωσα στον κ. Βενιζέλο. Έβγαλα και κάποιες εκτυπώσεις που μου ζήτησε. Και το κατέστραψα το αντίγραφο, να το κρατήσω να το κάνω τι;
► Πρόεδρος: Εισαγγελέας ήσασταν, δεν είχατε την περιέργεια τι στο καλό είναι αυτό το cd;
► Κατηγορούμενος: Ενημέρωσα τον κ. Βενιζελο.
► Πρόεδρος: Μα ολόκληρος γραμματέας του ΣΔΟΕ... μόνο δύο ημέρες το κρατήσατε...
► Κατηγορούμενος: Είχα άλλη έρευνα που υπερκάλυπτε και τη λίστα Λαγκάρντ (...) Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ δεν είναι καν προανακριτικός υπάλληλος. Δεν ήμουν εισαγγελέας τότε. 
► Πρόεδρος: Ο γραμματέας του ΣΔΟΕ είναι υπάλληλος της κυβέρνησης;
► Κατηγορούμενος: Ναι.
► Πρόεδρος: Και φύγατε εσείς από εισαγγελέας για να γίνετε υπάλληλος της κυβέρνησης. Αν δηλαδή σας έλεγε η κυβέρνηση να μην τη χρησιμοποιήσετε τη λίστα, δεν θα τη χρησιμοποιούσατε;
► Κατηγορούμενος: Η κυβέρνηση είπε ότι δεν ήθελε να διαταραχθούν οι σχέσεις με την Ελβετία.
► Πρόεδρος: Αφού μου το λέτε έτσι...
efsyn.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια