Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάνε τους αστυνομικούς ως πρόβατα επί σφαγήν

Αστυνομικοί από τα Δωδεκάνησα έφθασαν μέχρι τη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στην πορεία των ένστολων στο περιθώριο της ΔΕΘ και να διαμαρτυρηθούν για τα πολλά και άλυτα προβλήματα
που αντιμετωπίζουν.
Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί απ’ όλη την Ελλάδα, τα Δωδεκάνησα και τη Ρόδο συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου και βάδισαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με προορισμό το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχε και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβαλάς. Είναι η πρώτη φορά που αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. λαμβάνει μέρος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενστόλων. Ο κ. Τσουκαλάς συνομίλησε για λίγη ώρα με τους αστυνομικούς και άκουσε τα παράπονά τους όμως δεν τους συνόδευσε στην πορεία.
Οι ένστολοι ζητούν, μεταξύ άλλων, πλήρη συμμόρφωση της κυβέρνησης σε όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας όσον αφορά τα μισθολογικά, διασφάλιση των ασφαλιστικών Ταμείων τους και της αυτονομίας αυτών, και αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό.
«Ήρθαμε στη Θεσσαλονίκη για να διαμαρτυρηθούμε για την κατάφωρα άδικη αντιμετώπιση των αστυνομικών, για το μισθολόγιο που πέρασαν χωρίς διαβούλευση και χωρίς να προβούν σε διορθωτικές κινήσεις. Κανείς δεν ακούει τα προβλήματά μας και κανείς δεν δείχνει ούτε καν τη στοιχειώδη πρόθεση να δώσει κάποια λύση. Ειδικά στα Δωδεκάνησα τα προβλήματα είναι πάρα πολλά. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης, ενώ οι επισημάνσεις μας για το πρόβλημα των μεταγωγών παράτυπων μεταναστών στα νησιά, δεν έχουν ληφθεί υπόψη. Πάνε τους αστυνομικούς σαν πρόβατα για σφαγή και τους αντιμετωπίζουν σαν πολίτες τρίτης κατηγορίας», δήλωσε στη «δημοκρατική» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου Μανώλης Ανδρουλάκης.
Μαζί με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου ήταν και η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου. «Βρεθήκαμε εδώ στην Πλατεία Αριστοτέλους μπροστά στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου όλοι εμείς οι Ένστολοι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού για να Ενώσουμε την φωνή μας εναντία στα άδικα μέτρα. Όλοι μαζί μπορούμε! Βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή δίπλα, δίπλα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου και τον πρόεδρο Μανώλη Ανδρουλάκη. Είμαστε δυνατοί διότι είμαστε ενωμένοι», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θέμης Καλαμάτας.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια