Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επεισόδια και τραυματισμοί στις εκδηλώσεις για τον Παύλο Φύσσα

 Επεισόδια και τραυματίες σημάδεψαν για άλλη μια χρονιά τις πορείες που πραγματοποιήθηκαν στη μνήμη του Παύλου Φύσσα σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, με αφορμή τη συμπλήρωση
τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του.

Στον Πειραιά ομάδες αντιεξουσιαστών έστησαν οδοφράγματα σε πολλά σημεία. άναψαν φωτιές, και άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν τις κινητοποιήσεις.

Προσπαθώντας να επιβάλουν την τάξη οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική στην περιοχή της Δραπετσώνας, ιδίως στις οδούς Μακρυγιάννη, Εθνικής Αντιστάσεως και Αγίου Δημητρίου.

Πέντε άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Τραυματίες είναι δύο πολίτες, ο ένας εκ των οποίων δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι, ενώ ο δεύτερος ξυλοκοπήθηκε από αντιεξουσιαστές έξω από καφετέρια στην οποία επίσης προξένησαν φθορές.

Επίσης, ξυλοκοπήθηκαν άγρια τρία μέλη τηλεοπτικού συνεργείου του Antenna, ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαζανίτης και δύο τεχνικοί. Εναντίον τους επιτέθηκε όχλος περίπου 15 ατόμων που τους χτύπησε με μανία με αποτέλεσμα να χρειαστεί να διακομιστούν με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό.

Οι κουκουλοφόροι προξένησαν φθορές στο Δημαρχείο Κερατσινίου όπου έσπασαν την πόρτα του ληξιαρχείου, ενώ άρπαξαν και έβγαλαν στο δρόμο καρότσια σούπερ μάρκετ με τα οποία έστησαν οδοφράγματα για να επιτίθενται από εκεί στους αστυνομικούς.


Επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων της αστυνομίας. Οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Βενιζέλου, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Η απάντηση των αστυνομικών ήταν άμεση. Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ώστε να απομακρύνουν το πλήθος.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στην Πάτρα, όταν κουκουλοφόροι που συμμετείχαν στην πορεία, έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων και έγραψαν συνθήματα σε τοίχους.

πηγή: enikos
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια