Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δημήτρης Ρούσης: Εργαζόμαστε για ισονομία, ισοκρατία και ισηγορία


O Δημήτρης Ρούσης μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Μάχιμης Προοδευτικής Ομοσπονδιακής Συμμαχίας Των Αστυνομικών (ΜΠΡΟΣΤΑ) γράφει για τις επερχόμενες εκλογές της ΠΟΑΣΥ.


Οι κρίσιμες συγκυρίες που βιώνουμε όλοι μας, κάνουν αδήριτη την ανάγκη ενός συνδικαλιστικού κινήματος ενωμένου που επιδιώκει το διάλογο, που έχει τεκμηριωμένη άποψη αλλά παράλληλα επεξεργασμένες και ρεαλιστικές προτάσεις που έχουν όραμα και προοπτική.

Ως συνδικαλιστές επιδιώκουμε τον εποικοδομητικό διάλογο με γνώμονα πάντα να υπηρετήσουμε την αξιοπρεπή διαβίωση των μελών μας αλλά και γενικότερα την κοινωνία που άλλωστε όλοι οφείλουμε να υπηρετούμε, χωρίς εξαιρέσεις και τυχόν εξαρτήσεις από οπουδήποτε.

Άλλωστε διαχρονικά το συνδικαλιστικό κίνημα έκανε σημαντικά βήματα. Βεβαία δεν θα ήταν φρόνιμο να ξεχνάμε γενικότερα κάποιες συμπεριφορές δεν που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και δημιούργησαν πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που προσπάθησαν να επιλύσουν.

Αλήθεια θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί βγήκαμε Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α. ;

Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι αυτοσκοπός η κατάληψη μιας θέσης «εξουσίας» ή η εύνοια κάποιου ή κάποιων παραγόντων.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ

Δραστηριοποιούμαστε χρόνια στα συνδικαλιστικά δρώμενα και διάθεση μας είναι να προσφέρουμε με την εμπειρία και τις γνώσεις μας ώστε να αποτελέσουμε την εναλλακτική και πρωτοπόρα πρόταση στα συσσωρευμένα προβλήματα των συναδέλφων.

Χρήσιμο θα ήταν να αναφέρω ότι στο παρελθόν αποδείχτηκε περίτρανα ότι οι σπασμωδικοί αγώνες χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό, χωρίς στρατηγικό στόχο και χωρίς συνεκτική στρατηγική, επέφεραν αφενός σειρά προβλημάτων που οδήγησαν στην πτώση και την απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος και αφετέρου στην έλλειψη προθυμίας και ενδιαφέροντος από νέους και παλιούς συναδέλφους να πλαισιώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα.

Θα ήθελα να τονίσω ότι, η συνδικαλιστική κίνηση Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α., είναι κάτι διαφορετικό που ενσαρκώνει τη συνεκτική στρατηγική, τις τεκμηριωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις, που γνωρίζει και ιεραρχεί τα προβλήματα, έχει προτεραιότητες, έχει στρατηγικό στόχο και με σεβασμό στους Δημοκρατικούς θεσμούς με μαχητικό τρόπο διεκδικεί βιώσιμες λύσεις.

Δεσμευόμαστε ότι στην προσπάθεια μας να ανατάξουμε το συνδικαλιστικό κίνημα γνώμονας μας είναι να μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να προκόψουν όλοι οι άνθρωποι, χωρίς εξαιρέσεις και τυχόν αποκλεισμούς. Όποιος επιθυμεί να προσφέρει, όποιος έχει κάποια πρόταση, ακόμη και διαφορετική από τη δική μας είναι ευπρόσδεκτος.

Επιθυμούμε να διδαχτούμε από τα λάθη του παρελθόντος και με οδηγό τις αρχές της Ισοκρατίας, της Ισονομίας και φυσικά της Ισηγορίας ο κάθε συνάδελφος να μπορεί ελεύθερα με υπεύθυνο τρόπο να εκφραστεί, αλλά παράλληλα να αναλαμβάνει και την ευθύνη των προτάσεων του.

Εργαζόμαστε για μια αστυνομία σύγχρονη καλά εκπαιδευμένη, Δημοκρατική που σέβεται και προστατεύει τον πολίτη σε κλίμα εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού. Είναι ξεκάθαρο ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ας μην υποκύψουμε σε τυχόν διλλήματα, αδιέξοδα τυχόν σκευωρίες και πιέσεις, οι λύσεις είναι πάντα Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α.

Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με μαχητικότητα, αλλά χωρίς ανέξοδους ψευτολεονταρισμούς, μεθοδικά αλλά και συστηματικά, να σας ενημερώνουμε με υπεύθυνο, σφαιρικό και τεκμηριωμένο τρόπο για όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν. 

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια