Δίκη Μπλάχα: «Άμυαλος είμαι, όχι δολοφόνος»

Επί αρκετή ώρα ο 23χρονος κατηγορούμενος που πριν από περίπου τέσσερα χρόνια δολοφόνησε τη σύντροφό του Φαίη Μπλάχα στη Νέα Μάκρη, προσπαθούσε να πείσει τους δικαστές ότι δεν είναι
δολοφόνος, ότι δεν είναι ο φονιάς που προσπάθησαν να παρουσιάσουν και πως σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τη σύντροφό του.
«Δεν είμαι δολοφόνος. Με παρουσιάζουν σαν έναν άνθρωπο που δεν ξέρω καν. Ένας απερίσκεπτος ήμουν χωρίς μυαλό, άμυαλος. Αυτόν τον άνθρωπο που παρουσιάζουν τον δολοφόνο, το φονιά εγώ δεν το ξέρω . Την κοπέλα τη χτύπησα πάνω στα νεύρα μου ποτέ δεν σκέφτηκα οτι θα κάνω τέτοια ζημιά. Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι μπορούσα  σηκώνοντας τα χέρια μου να κάνω τέτοια ζημιά σε άνθρωπο . Εκείνο το βράδυ τσακωνόμασταν  δεν σκέφτηκα τίποτα...» είπε χαρακτηριστικά.
Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στη σχέση που είχε με το θύμα, στην οποία, όπως είπε, κυριαρχούσε το πάθος και η ζήλια, αλλά και για τη «χαζομάρα» που έκανε όταν συνήψε ερωτική σχέση με την αδελφή της Φαίης.
«Η Μαριαλένα άρχισε να με προσεγγίζει διαφορετικά . Γυρίζοντας από διασκέδαση πήγα στο σπίτι της την Μαριαλένα και ανοίγοντας την πόρτα έγινε μια χαζομάρα. Εγώ ένιωθα άσχημα την άλλη μέρα γιατί περνούσα καλά με τη Φαίη. Της ζήτησα να μην πούμε τίποτα. «Μην μου το χαλάσεις, σε παρακαλώ» της είπα και εκείνη συμφώνησε. Η Φαίη τα έμαθε όλα από εμάς τους δυο. Η Μαριαλένα ήθελε να χωρίσω με τη Φαίη αλλά εγώ δεν ένιωθα τίποτα για εκείνη και δεν ήθελα... Όταν τα έμαθε η Φαίη, χωρίσαμε για λίγες ημέρες. Ξανασμίξαμε μετά από λίγες μέρες αλλά δεν ήταν εύκολο για την Φαίη. Δεν  μπορούσε εύκολα να αφήσει πίσω αυτό που είχε συμβεί με την αδελφή της παρά το γεγονός ότι εγώ είχα δεσμευτεί πως δεν επρόκειτο να ξανασυμβεί . Παράλληλα, της δημιουργούσε προβλήματα η Μαριαλένα, πήγαινε στη δουλειά της, έκανε επεισόδια. Υπήρχε ζήλια κυρίως από την πλευρά της Φαίης. Νόμιζε ότι την κοροϊδεύω, ότι βρίσκομαι με άλλες κοπέλες», είπε ο κατηγορούμενος.
Ψύχραιμος καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας του, ο 23χρονος περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τι ακριβώς έγινε τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου 2014, όταν η Φαίη και ο κατηγορούμενος συναντήθηκαν κοντά στο σπίτι της άτυχης κοπέλας. Προηγουμένως είχαν καυγαδίσει μέσω τηλεφώνου γιατί όπως είπε ο κατηγορούμενος «δεν άντεχα πλέον τις σκηνές ζηλοτυπίας και της ζήτησα να διακόψουμε για λίγο τη σχέση μας μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα». 
«Οταν συναντηθήκαμε ήταν  πολύ νευριασμένη. Πήγαμε λίγο πιο πάνω από το σπίτι της, μου φώναζε. Με χτύπησε με τα  χέρια της. Προσπάθησα να την πάρω αγκαλιά. Μου είπε "μου τα έχει πει όλα η Μάνια (σ.σ. έτσι αποκαλούσε την αδελφή της Μαριαλένα) τα ξέρω όλα" , με κατηγορούσε ότι έχω συνευρεθεί με την αδελφή της αντί για μια φορά 50. Την έσπρωξα, συνέχισε να με χτυπάει. Της έλεγα δεν είναι έτσι. Με χτύπαγε στο πρόσωπο... Τη χτύπησα και εγώ με τα χέρια στο πρόσωπο».
Πρόεδρος : Με τα πόδια την χτυπήσατε ;
Κατηγορούμενος : Όχι, μόνο την έσπρωξα.
Πρόεδρος : Είχε πέσει κάτω;
Κατηγορούμενος : Οχι , στο τέλος ... Δεν καταλάβαινα τι έκανα. Θόλωσα.
Πρόεδρος : Μήπως την χτυπήσατε και με τα πόδια;
Κατηγορούμενος : Μπορεί να της έδωσα και δυο μπουνιές.
Πρόεδρος : Δεν μιλάμε για μπουνιές αλλά για κλωτσιές.
Κατηγόρουμενος : Δεν θυμάμαι πάνω στα νεύρα μου.
Πρόεδρος: Τα χτυπήματα, ακόμη και με τα χέρια, ήταν σοβαρά χτυπήματα.
Κατηγορούμενος : Δεν σκέφτηκα ότι θα γινόταν τέτοια ζημιά.
Πρόεδρος : Αυτά τα σκέφτονται σε αυτή την ηλικία. Η Φαίη ήταν λεπτή;
Κατηγορούμενος : Ψηλή λεπτή, μια χαρά κορίτσι ήταν. Έπεσε κάτω από τα χαστούκια .
Προέδρος : Τη χτυπήσατε με χαστούκια στο κεφάλι;
Κατηγορούμενος : Ναι. Σφαλιάρες μόνο. Έπεσε  κάτω και χτύπησε στο αυτοκίνητο...Της είπα κοριτσάκι  μου σήκω. Την πήρα αγκαλιά , έτρεμα έβαλα τα κλάματα. Είχε χάσει τις αισθήσεις της, μόνο ανέπνεε .
Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι πανικοβλήθηκε και μετέφερε την κοπέλα στο νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα των χτυπημάτων. Ο 23χρονος ειδοποίησε την αδελφή της Φαίης, η οποία επίσης είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία , γιατί οι γιατροί του είπαν πως θα ενημέρωναν για την πορεία της υγείας της μόνο τους συγγενείς της. Τότε, όπως είπε, η Μαριαλένα του ζήτησε να πουν ψέματα για το τι είχε συμβεί καθώς δεν ήθελε να μάθει ο πατέρας της πως εκείνη δημιουργούσε προβλήματα στην αδελφή της .
«Εμένα με ένοιαζε τι θα γίνει η Φαίη και όχι τι θα πει η Μαριαλενα στον μπαμπά της», είπε  ο κατηγορούμενος προσθέτοντας: Αυτό που θέλω να ακούσετε είναι ότι δεν πήγα στο ραντεβού για να τσακωθώ. Νόμιζα πως θα φεύγαμε, θα κοιμόμαστε μαζί και το πρωί θα πίναμε τον καφέ μας... Εκείνο το βράδυ τσακωθήκαμε, όμως, δεν σκέφτηκα τίποτα . Δεν το κλώτσησα το κορίτσι. Με χτύπαγε χαστούκια, με έτσουξε , θόλωσα και τη χτύπησα . Δεν την κλώτσησα, θα το έλεγα. Σας λέω ότι τη χτύπησα αλλά δεν την κλώτσησα. Δεν θέλω να πω ψέματα».
Το δικαστήριο διέκοψε για τη Δευτέρα οπότε και θα αγορεύσει ο Εισαγγελέας. 
naftemporiki.gr


_