Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καλλιακμάνης: Ενδεχόμενος δόλος ή εγκληματική αμέλεια η διαχείριση του μισθολογίου

Δημοσιεύουμε την τοποθέτηση του Γιώργου Καλλιακμάνη, επικεφαλής του συνδυασμού ΜΠΡΟΣΤΑ για τις εκλογές της ΠΟΑΣΥ, Συναντιέμαι με κάποιους συναδέλφους και μου λένε ότι θα στηρίξω τον
τάδε γιατί μου έταξαν μια επιτροπή ή γιατί είναι υποψήφιος μαζί του ο δείνα που είναι φίλος ή γνωστός ή ξέρω εγώ τι. Γνωρίζουν ότι αυτοί που επιλέγουν με τις ενέργειες τους και τις παραλείψεις τους, έβαλαν ταφόπλακα στο χαμηλόβαθμο αστυνομικό; Γνωρίζουν ότι καταδίκασαν με την ανικανότητα τους ως εκπρόσωποι των αστυνομικών, τις οικογένειές μας στην απόλυτη φτωχοποίηση; Δεν μπορεί να μην το γνωρίζουν ή δεν μπορεί να μην κατάλαβαν τι έγινε.
Φυσικά δεν νομοθετεί ο συνδικαλιστής, παρά μόνο η εκάστοτε κυβέρνηση. Γιατί όμως η κυβέρνηση δεν νομοθέτησε αρνητικά για τους υψηλόβαθμους αστυνομικούς; Γιατί όχι για τους στρατιωτικούς, τους δικαστικούς και τους πανεπιστημιακούς που υπάγονται και αυτοί στα ειδικά μισθολόγια; Φυσικά τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης που δεν προστάτεψε το χαμηλόβαθμο αστυνομικό έστω κι αν ακόμη στην ουσία δεν είχε κάποιον να τον εκπροσωπήσει και δίκη μας η ευθύνη που εμπιστευτήκαμε σε ορισμένα πρόσωπα που δεν μπορούσαν ή δεν "ήθελαν" να μας εκπροσωπούν.
Στην προκειμένη περίπτωση αυτοί που "πλήρωσαν τη νύφη" ήταν αποκλειστικά και μόνο οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί (Αστυφύλακες, Αρχιφύλακες, Ανθυπαστυνόμοι ,Υπαστυνόμοι με τα χρόνια και Τ.Ε.Μ.Α.) γιατί ήταν οι μόνοι που δεν είχαν εκπροσώπηση. Γιατί πλήθος άστοχων ενεργειών αλλά και παραλείψεων ήταν ο λόγος που έφερε αυτό το αποτέλεσμα.
Κάποιοι, αν και προσπαθήσαμε ως μονάδες με κάθε δυνατό τρόπο να αποτρέψουμε κάποιες καταστάσεις, αυτό εκ των πραγμάτων ήταν αδύνατο γιατί από τη μια ήμασταν έξω από το παιχνίδι κατ’ επιλογή των ινστρουχτόρων και από την άλλη παντού συναντούσαμε αρνητικό κλίμα που φρόντισαν να δημιουργήσουν αυτοί που ζητάνε ξανά την ψήφο των συναδέλφων για να πάνε ακόμη πιο κάτω τον Έλληνα αστυνομικό. Αντί να διαπραγματευτούν, απειλούσαν θεούς και δαίμονες. Ας κάνουν λοιπόν τώρα τις απειλές τους πράξεις.
Συνάδελφοι θα γίνετε συνένοχοι σε ένα έγκλημα που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο ή εγκληματική αμέλεια σε βάρος όλων μας; Θα επιτρέψετε να συνεχιστεί αυτή η κατρακύλα του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και η απόλυτη απαξίωση των χαμηλόβαθμων αστυνομικών; Δεν ξέραμε ή υποθέταμε... Τώρα ξέρουμε... Δεν υπάρχει κανένα άλλοθι πια για κανέναν...
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια