Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο σάτυρος είχε αποφυλακισθεί χάρη στο νόμο Παρασκευόπουλου

Κατά… συρροή σάτυρος, αυνανιζόταν έξω από τα κάγκελα νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου στη Γλυφάδα. Ήταν η δεύτερη φορά τον τελευταίο χρόνο που συνελήφθη για τον ίδιο λόγο. 


Είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, το 2016, ωστόσο εκμεταλλευόμενος τις ευνοϊκές διατάξεις του Νόμου Παρασκευόπουλου, εκτίοντας τα 2/5 της ποινής του, αποφυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 2017.

Ο 54χρονος, στις 11:30 το πρωί της περασμένης Τετάρτης, κατά τη διάρκεια διαλείμματος των παιδιών του 5ου νηπιαγωγείου και 10ου  δημοτικού σχολείου Γλυφάδας, εντοπίστηκε από δασκάλα και περίοικο που διέμενε απέναντι από το σχολείο, με κατεβασμένα τα παντελόνια να αυνανίζεται στα κάγκελα του σχολείου μπροστά στα μικρά παιδιά. Οι δύο γυναίκες ειδοποίησαν την αστυνομία, ενώ η δασκάλα απομάκρυνε τα παιδιά από το συγκεκριμένο σημείο.

Λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη. Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν το γεγονός ότι είχε στην κατοχή του δύο κινητά τηλέφωνα, ένα τάμπλετ, έναν χαρτοκόπτη μήκους 13 εκατοστών και μια λάμα μήκους 4 εκατοστών. Την ίδια ώρα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας, στο οποίο έγινε προσαγωγή ο δράστης, κατευθύνθηκαν στο σπίτι του, από το οποίο κατάσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και φορητούς σκληρούς δίσκους. Τα κατασχεμένα αντικείμενα μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω ηλεκτρονική εξερεύνηση, προκειμένου να διαπιστώσουν αν παράλληλα αποτύπωνε τις αηδιαστικές του πράξεις ή εμπεριέχουν και άλλα στοιχεία σοβαρότερων παράνομων πράξεων.

Ο 54χρονος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, παραδέχθηκε την πράξη του. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο δράστης ζούσε σε ένα αγρόκτημα στην περιοχή του Κορωπίου, ήταν άνεργος και άγαμος. Από την αναζήτηση στοιχείων του παρελθόντος, διαπίστωσαν ότι το 2016 είχε συλληφθεί για παρόμοια πράξη έξω από σχολείο στο Κορωπί. 

Καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκισης, αλλά λίγο αργότερα αποφυλακίστηκε εκμεταλλευόμενος τις ευνοϊκές διατάξεις του σχετικού νόμου, έχοντας εκτίσει μόλις τα 2/5 της συνολικής του ποινής. Ο 54χρονος με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή για την κύρια ανάκριση.

Οι αστυνομικοί που σχημάτισαν τη δικογραφία σε βάρος του υπέβαλλαν και αίτημα στον Εισαγγελέα για την δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητάς του και φωτογραφίες του, για την τυχόν αναγνώρισή του σε άλλες παρόμοιες πράξεις. 

thetoc.gr
Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου)
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια