Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ε.Α.Κ.Π : Τα Σώματα Ασφάλειας πρέπει να διαδηλώσουν μαζί με τους πολίτες στη ΔΕΘ

Ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών:


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι, η Ε.Α.Κ.Π. στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., κατήγγειλε τα προεδρεία των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας για την πραγματοποίηση και φέτος μιας ξεχωριστής, διασπαστικής και συντεχνιακής κινητοποίησης στην Δ.Ε.Θ. στις 08/09/2017.
Οι βαρύγδουπες δηλώσεις και οι κινήσεις εντυπωσιασμού για κοινούς αγώνες μαζί με όλους τους εργαζόμενους όλο το προηγούμενο διάστημα, αποδείχτηκαν ψεύτικες και υποκριτικές. 

Για μία ακόμη φορά οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού πήραν απόφαση να «διαμαρτυρηθούμε » μια μέρα πριν από όλους τους άλλους εργαζόμενους και το λαό. Ξεχωριστά από τα αδέλφια μας, τα παιδιά μας, τους γονείς μας που πλήττονται το ίδιο με εμάς από τις αντιλαϊκές πολιτικές και αυτής της κυβέρνησης, γιατί αυτό βολεύει χρόνια τώρα όλες τις κυβερνήσεις, να μας κρατάνε χωρίς βασικά δικαιώματα, μακριά από το υπόλοιπο εργατικό λαϊκό κίνημα, για να μην «ξεστρατίσουμε » και σηκώσουμε κεφάλι. 

      Είναι πλέον περιττό να σχολιάσουμε ότι η συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην περιχαρακωμένη κινητοποίηση των Σ.Α. με ευθύνη του προεδρείου, γίνεται χωρίς απόφαση του Δ.Σ. Είναι ψιλά γράμματα βλέπετε για τους νεροκουβαλητές των κυβερνήσεων, η τήρηση της καταστατικής λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργάνων και η έννοια της συλλογικότητας των αποφάσεων.
Τονίσαμε επίσης ότι τα προεδρεία των Ομοσπονδιών των Σ.Α. υποκριτικά καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τις θέσεις που εξέφρασε ότι δεν πρέπει να ασχολούμαστε με κοινωνικά ζητήματα, αφού στην ουσία κάνουν αυτά που παρότρυνε ο Υπουργός και καταγγέλθηκαν από την Ε.Α.Κ.Π. στις 14/07/17.

Είναι  συνειδητή επιλογή η αποκοπή  των εργαζόμενων στα Σ.Α. από την υπόλοιπη κοινωνία και τα αιτήματα της.

Κατά τη συνεδρίαση καταγγέλθηκε από την παράταξη μας η απαράδεκτη στάση που κράτησε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, με την πλήρη απουσία της από τα προβλήματα και τις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας που αντιμετώπισαν και την φετινή αντιπυρική περίοδο οι συνάδελφοι μας και είχαν σαν συνέπεια δεκάδες τραυματισμούς, θάνατο συναδέλφου, αλλεπάλληλες επιφυλακές, καταστρατηγήσεις ωραρίου, συνεχείς μετακινήσεις, περικοπές σε ρεπό, κανονικών αδειών,  γονικών αδειών κ.λ.π.
 
Τώρα που ήταν συνεχώς στο προσκήνιο και έγινε κατανοητό από την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού το εργασιακό καθεστώς των πυροσβεστών, γεγονός που σημαίνει ότι θα είχαμε έστω την ηθική στήριξη, δεν τόλμησε η πλειοψηφία της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. να διοργανώσει, όχι κινητοποίηση αλλά ούτε μία παράσταση διαμαρτυρίας.
Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι, για την Ε.Α.Κ.Π. η μοναδική διέξοδος για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που μας δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι ο συνεχής οργανωμένος αγώνας στο χώρο μας και η συμμετοχή και κοινή δράση με όλους τους εργαζόμενους και το λαό.
Με βάση αυτό το κριτήριο και παρά τις διαφορετικές θέσεις που έχουμε με τις υπόλοιπες παρατάξεις, θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις και τις αγωνιστικές δράσεις για τα προβλήματα των πυροσβεστών και την πυρασφάλεια της χώρας. Θα συνεχίσουμε να προτείνουμε στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας την άμεση έναρξη μαζικών, δυναμικών κινητοποιήσεων, όπως κάναμε και στο πρόσφατο Δ.Σ. με κύρια και βασικά αιτήματα:

·  Την αύξηση της χρηματοδότησης για το Π.Σ., την κάλυψη των πραγματικών κενών θέσεων, μονιμοποίηση όλων των 5ετους     θητείας και εποχικών συναδέλφων μας.
·  Την αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως βαρύ επικίνδυνο και ανθυγιεινό, την εφαρμογή της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και την θέσπιση Π.Δ. για την υγιεινή και ασφάλεια στον επιχειρησιακό τομέα.
·  Την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης για την υπερωριακή εργασία, την πλήρη αποζημίωση της νυχτερινής εργασίας  και των εξαιρέσιμων ημερών όπως αμείβονται όλοι οι  εργαζόμενοι στο δημόσιο.  
  
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι οι εξελίξεις μας επιβεβαιώνουν, δεν εξαιρεθήκαμε από κανένα αντεργατικό αντιλαϊκό μέτρο. Ακόμα και μέσα στο κοινοβούλιο δια στόματος του Αν. Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. υπήρξε παραδοχή της αποδυνάμωσης και της υποχρηματοδότησης του Π.Σ.
Συνεχίζουμε να οργανώνουμε τον αγώνα για τα δικαιώματά μας, ενάντια στις πολιτικές που μας εξοντώνουν.
ΚΑΛΟΥΜΕ  ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΩΝ  Σ.Α. ΝΑ  ΕΞΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΣΤΗΝ Δ.Ε.Θ. ΣΤΙΣ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Για  την  Ε.Α.Κ.Π.
Το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Δημήτρης Βλάχος
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια