Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Που είναι η ομάδα ΔΙΑΣ;

Λίγα μόλις χρόνια πριν, η ομάδα ΔΙΑΣ κερδισε το χειροκρότημα και την ολόθερμη επιδοκιμασία της κοινωνίας, έχοντας αναγορευτεί στη συνείδηση του κόσμου φύλακας άγγελος και ο
διαμεσολαβητης του με την ασφάλεια.

Πριν λίγο καιρό γράφαμε στο bloko.gr πως η ομάδα ΔΙΑΣ "γέρασε" καθώς ο μέσος όρος ηλικίας των υπηρετούντων από τα 25 έτη που ήταν την περίοδο της έναρξης- λειτουργίας το 2010, έφτασε πλέον σήμερα τα 31 χρόνια. Αυτό που δεν γέρασε ή δεν έχει υποσταλεί, είναι το φιλοτιμο και η όρεξη για προσφορά. Από ποιους όμως; Και γιατί η ομάδα ΔΙΑΣ εξαφανίστηκε από τις γειτονιές; Ένα ερώτημα που τέθηκε από το bloko.gr σε στελέχη της υπηρεσίας.

Καταρχήν, όπως επισημαίνεται, περίπου 600 μηχανές είναι στα ... πιτς δίχως πολλές πιθανότητες ανάταξης. Τότε ήταν στην ομάδα 2.500 ενεργοί αστυνομικοί. Σημερα η δύναμη ανέρχεται σε 2.200, από τους οποίους οι 400 αποσπασμένοι σε περιφερειακές υπηρεσίες και (φευ) σε πρόσωπα.

Ούτε όμως και αυτές οι παθογένειες, απότοκες επιπτώσεις της κρίσεις και του υπηρεσιακού παραλογισμού, κάμπτουν το φρόνημα και τη θέληση προσφοράς της εναομείνουσας εμπροσθοφυλακής. Και αυτά τα εμβόλιμα εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν.

Αυτό που σκοτώνει την ομαδα όπως σημειώνεται και αφαιρεί συστηματικα την παρουσία της στις γειτονιές, είναι οι οργανωμένες δράσεις των αστυνομικών διευθύνσεων.  Σχεδόν οι μισές ομάδες απασχολούνται σε αστυνομικές μεν δράσεις, όχι όμως σε αυτή καθαυτή που όρισε η ένταξη τους στον συγκεκριμένο αστυνομικό μηχανισμό.

Γνωρίζουμε ότι υπ΄σρχει υποστελέχωση παντού και λειψανδρία. Όμως για τον πολίτη το είναι και το φαίνεσθαι της αστυνομίας είναι ο φάρος τη μηχανής στη γειτονιά του. Αυτόν χειροκρότησε, αυτόν εμπιστεύεται. Σε μια αστυνομία φύλαξης εταιρειών και προσώπων, ας αφήσει κάποιος κάτι για τον κάτοικο των "παραμεθόριων" περιοχών της Αθήνας. Έστω και τις ψευδαισθήσεις του.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια