Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αποδοκιμάζει ο Γαβρόγλου την απόφαση του ΑΠΘ να ζητήσει αστυνομική συνδρομή για τα ναρκωτικά

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου αποδοκίμασε την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου και του πρυτανικού συμβουλίου ΑΠΘ να ζητήσουν δικαστική και αστυνομική συνδρομή για την
αντιμετώπιση της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, μέσα στο campus του ιδρύματος.
Ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε (ΑΠΕ) ότι «πρέπει να μας προβληματίσει η κίνηση (του ΑΠΘ) με την εξής έννοια: Οι πρώτοι που έχουμε αναγνωρίσει ότι υπάρχει παραβατικότητα μέσα στα ΑΕΙ είμαστε εμείς. Και γι’ αυτόν τον λόγο, μάλιστα, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση συγκροτούμε μία επιτροπή αντιμετώπισης της παραβατικότητας, για τη σύνταξη ενός πλαισίου λειτουργίας αυτών των πραγμάτων. Από το 2011 δεν υπήρχε καμία νομοθέτηση στο θέμα, άρα οι πρυτάνεις είχαν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, το οποίο με κάποιον τρόπο το άφησαν να κακοφορμίσει, διότι το θέμα της παραβατικότητας δε λύνεται μόνο με την αστυνομία».
Μάλιστα, συνέδεσε την απόφαση του ΑΠΘ (δημοσιοποιήθηκε 8/9) με την επίσκεψή του στη ΔΕΘ. Η κ. Κεραμέως σχολιάζοντας το θέμα δήλωσε πως «μπροστά στην αυτονόητη ανάγκη των Αρχών του Πανεπιστημίου να προστατεύσουν τους φοιτητές και να προασπίσουν την ομαλότητα εντός του Ιδρύματος, ο Υπουργός καταλόγισε, εκ του πονηρού, επικοινωνιακή τακτική, ουσιαστικά προβαίνοντας σε εκφοβισμό των Αρχών του Πανεπιστήμιου.
Υπενθυμίζουμε στην ηγεσία του Υπουργείου ότι η έννοια του ασύλου αποσκοπεί στην προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας στην έρευνα και τη διδασκαλία, της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών στα τριτοβάθμια Ιδρύματα και δεν στοχεύει στη μετουσίωσή τους σε άβατα ανομίας. Άλλο άσυλο ιδεών, και άλλο άσυλο εγκληματιών.
Δυστυχώς, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στέλνει, προς κάθε κατεύθυνση, μήνυμα ασυδοσίας και ανοχής στην ανομία και την εκτροπή. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη: Αυτεπάγγελτη επέμβαση των Αρχών για όλες τις αξιόποινες πράξεις που τελούνται στα ΑΕΙ».
Από την πλευρά της η ηγεσία του ΑΠΘ δεν έχει αντιδράσει. Ωστόσο, καθηγητές του ιδρύματος δήλωναν στην «Κ» ότι μόνο στόχος της απόφασης ήταν η προστασία των φοιτητών ενώ επέκριναν τον κ. Γαβρόγλου για δύο σημεία της δήλωσής του. Πρώτον, επειδή δήλωσε ότι τα ΑΕΙ δεν έχουν κάνει τίποτα έως τώρα για το πρόβλημα της παραβατικότητας όσο και επειδή συνέδεσε την δημοσιοποίηση της απόφασης του ΑΠΘ με τον χρόνο την επίσκεψή του στη ΔΕΘ.
kathimerini.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια