Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι κορδέλες - κείμενο του Αντιστράτηγου ε.α Κων/νου Τζέκη

Κείμενο του αντιστράτηγου ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας κ.Κωνσταντίνου Τζέκη:


Καθημερινά, στις ειδήσεις, ακούμε καταστηματάρχες, που αντιδρούν στους ελέγχους των Οικονομικών Υπηρεσιών του Κράτους. Καθημερινά επεισόδια, λουκέτα και σφραγίσματα των καταστημάτων, συλλήψεις αυτόφωρα και το κυριότερο ξεμπρόστιασμα.

 Η διοικητική ποινή του κλεισίματος των καταστημάτων  αμφισβητείται από πολλούς, ότι είναι η λυσιτελής μέθοδος κατά της φοροδιαφυγής. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν θα συνετίσει κανέναν καταστηματάρχη.

Κατ’ αρχή το μέτρο δεν συμπεριλαμβάνει όλους τους επαγγελματίες. Δεν αφαιρεί τις πινακίδες των ΤΑΞΙ, δεν αφαιρεί την άδεια άσκησης επαγγέλματος του γιατρού, δεν κλείνει πολυκαταστήματα, δεν κατάσχει το κατσαβίδι του ηλεκτρολόγου, ούτε την τσιμπίδα του υδραυλικού.

Ύστερα πιστεύουν σοβαρά οι εμπνευστές αυτού του μέτρου, ότι μια –δύο μέρες κλεισίματος θα συνετίσει τον φοροφυγά  αν εισπράττει χωρίς αποδείξεις αρκετές χιλιάδες Ευρώ, μαύρα;

Ας πάρουμε το παράδειγμα του Γαϊδουρονησιού, που ο επιχειρηματίας κατάκλεβε και η κορδέλα άντεξε μέχρι την προσφυγή του στο Πρωτοδικείο Λασιθίου.  Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση του ξακουστού «Μπαρμπαρόσα» του φαγάδικου της Πάρου, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Η κορδέλα που βάλανε οι εφοριακοί, πέταξε από τον….. αέρα. Όταν με εντολή Ανώτατου Αξιωματικού των Κυκλάδων ξαναμπήκε, το Πρωτοδικείο Κυκλάδων, ανέστειλε την απόφαση κλεισίματος του καταστήματος.

Η ερώτησή μου είναι μία. Δεν τους κόβει αυτούς εκεί χάμω να αποφασίσουν για μία ουσιαστική απάντηση στην φοροδιαφυγή και περιμένουν τις κορδέλες να του λύσει το πρόβλημα;  Είναι αφελείς οι νομοθέτες ή αφήνουν μεγάλες τρύπες στο δίχτυ ώστε να σουλατσάρουν τα μεγάλα ψάρια; Λογικό μου φαίνεται αν σκεφθώ πως Υπουργός δήλωσε κλαιγόμενος στη Βουλή ότι στενοχωριέται αφάνταστα που ο ΦΠΑ στα νησιά εξισώθηκε με αυτόν της υπόλοιπης χώρας.

Ας ακούσουμε τον Χριστό που κατακεραύνωνε τότε και τώρα:
  «Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί, διότι αποδεκατίζετε το ηδύοσμον, και το άνηθον, και το κύμινον, και αφήκατε τα βαρύτερα του νόμου, την κρίσιν και τον έλεον και την πίστιν, ταύτα έπρεπε να πράττητε, και εκείνα να μη αφίνητε. Οδηγοί τυφλοί, οίτινες διϋλίζετε τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνετε.... 

 
 


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια