"Εδώ που μας φτάσατε τι χρειάζονται οι πανελλαδικές για τους Αστυφύλακες;"

Δημοσιεύουμε άποψη-μήνυμα αναγνώστη του bloko.gr: Μην βιαστεί κάνεις αγαπητοί αναγνώστες να βγάλει συμπεράσματα, δεν είμαι κατά των πανελλαδικών εξετάσεων … Διαπιστώνω όμως μετα
λύπης μου, που μας έφτασαν οι συνδικαλιστές σε συνεργασία με αυτούς που είχαν την πολιτική ευθύνη 22χρονια. Μετα την πραγματικά γενναία απόφαση να εισάγεται το κατώτερο προσωπικό της αστυνομίας  μέσο του συστήματος αυτού, φαντάζομαι δεν ήταν αυτά τα όνειρα των ανθρώπων αυτών, αλλιώς απλά θα έβαζαν προσωπικό να εισάγεται με κάποια διαδικασία τύπου ΑΣΕΠ .

Όλοι γνωρίζουμε ότι  ένας νέος-α αλλά και η οικογένεια τους   ματώνουν πνευματικά και οικονομικά  κατά την προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Ελπίζοντας η προσπάθεια αυτή θα ευοδωθεί με την εισαγωγή του νέου η της νέας σε ένα ανώτερο  εκπαιδευτικό ίδρυμα της χωράς με δομή συγκρότηση πρόγραμμα σπουδών, εκπαίδευση,   σταδιοδρομία. Σημερα για την εισαγωγή καποιου στην σχολη αστυφυλακων χρειάζεται να πιάσει βάθμους που θα του άνοιγαν διάπλατα τις πόρτες σε πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα στην χωρά  .
Και μετα τι….;

Η πραγματικότητα σήμερα μας διαψεύδει , όλα  είναι ένα μεγάλο ψέμα….

Η σχολή Αστυφυλάκων υποβαθμίζεται συνεχώς. Το πρόγραμμα της υποβαθμίζεται και ο χρόνος εκπαίδευσης με διαφορά τρικ μειώνεται  , πρόσφατα  απογράφτηκε και ως σχολή φάντασμα [ δεν αναγνωρίζεται από πουθενά ως ανώτερη σχολή] .
Οι απόφοιτοι της δεν έχουν καμία δυνατότητα εξέλιξης και καλούνται να δίνουν εξετάσεις ξανά και ξανά ως να εισήλθαν στο σώμα από το παράθυρο.  Άραγε γιατί δεν γίνεται το ίδιο και στους Αξιωματικούς του σώματος η στις λοιπές αντίστοιχες στρατιωτικές σχολές  [ΣΜΥ ΣΤΥΑ κλπ];
Οσοι από αυτούς προήχθησαν μέσω των αμφίβολου ποιότητας εξετάσεων που κλήθηκαν να συμμετάσχουν γίνονται παλατάκια δικηγορικών γραφείων για να κατοχυρώσουν την θέση  μέσα στο μη αξιοκρατικό σύστημα προαγωγών που υφίσταται σημερα  για τους κατωτέρους  .
Το υπουργείο εισάγει συστηματικά προσωπικό για τις ιδιες ακριβός θέσεις με τους εκ των πανελληνίων εξετάσεων δια της πλάγιας οδού, με διαγωνισμούς βαφτίζοντας τους ειδικούς φρουρούς η συνοριοφυλακες .

Και όμως ζητάτε την ψήφο μας  το χρονο μας , ζητάτε και άλλες ευκαιρίες , για ποιο λογο; Για να συστηθούν και άλλες επιτροπές επι των επίτροπων για το αυτονόητο;
_