Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η απάντησή μου στον Λιότσο - Του Γιώργου Δεληγιώργη

Δημοσιεύουμε το κείμενο που μας απέστειλε ο Γιώργος Δεληγιώργης ως απάντηση στα όσα έχει γράψει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Πειραιά: Ας δούμε λοιπόν τι έχουμε με ΕΚΑ, 2 χρόνια
στη Διοίκηση της ΠΟΑΣΥ όσον αφορά τα μισθολογικά:
1.Νέο μισθολόγιο[βαθμός +χρόνια Υπηρεσίας], μείωση στους «κατώτερους» 50,100,200 ευρώ ανά περίπτωση.
2.Κάλυψη των μειώσεων αυτών με τη προσωπική διαφορά, όσο θα επιτρέπουν οι δανειστές αυτή να δίνεται σύμφωνα με τα δημοσιονομικά της χώρας.
3.Αποτέλεσμα, ο κατώτερος θα κάνει 3-7 χρόνια ανά περίπτωση να καλύψει με τις αυξήσεις[βαθμός + χρόνια] τη προσωπική διαφορά, δηλαδή στασιμότητα για χρόνια στις αποδοχές του!
4.Το ίδιο διάστημα όλα ακριβαίνουν, οπότε φτωχοποιείται κατά 2-3% κάθε χρόνο στην αγοραστική του δύναμη, οπότε συνολικά θα χάσει σε πραγματική αξία το 15-25% της αγοραστικής του δύναμης.
5. Η σύνταξή του βγαίνει με το μέσο όρο αποδοχών των ετών, σε αυτό δεν μετράει η προσωπική διαφορά, οπότε πέφτει ο μέσος όρος του και παίρνει μικρότερη σύνταξη.
6.Το ίδιο ισχύει και για τον υπολογισμό του εφάπαξ.
7.Ο μόνο τρόπος να από αυτή την έμμεση μείωση μισθού-σύνταξης είναι να παίρνεις γρήγορα βαθμούς, που δεν ισχύει για κανέναν εκτός από τους εξερχόμενους από την Σχολή Αξιωματικών, που θα περισώσουν τη κατάσταση κάπως για τον εαυτό τους-όχι ότι δεν χάνουν και αυτοί.
Είναι και άλλα πιο εξειδικευμένα σημεία, αυτά είναι τα πιο απλά.
Ξέρω μερικοί στεναχωριέστε και λυπάμαι γι αυτό, αλλά είναι απόλυτα φυσιολογικό μια Διοίκηση να κρίνεται στις εκλογές με τα πεπραγμένα της!
Έτσι πρέπει και είναι υγιές.
Κάποιος φταίει για τη κατάντια μας αυτή σε συνδικαλιστικό επίπεδο και σίγουρα όχι αυτοί που δεν μετείχαν στη Διοίκηση!












_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια