Τα εσώρουχα κάνουν κακό στην υγεία μας!


Τις περισσότερες φορές δεν δίνουμε καμία σημασία στα εσώρουχά μας. Απλώς τα φοράμε και ντυνόμαστε.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά λάθη που κάνουμε με τα εσώρουχά μας χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά:

Δεν επιλέγεις βαμβακερά εσώρουχα

Ας το παραδεχτούμε, τα βαμβακερά ίσως να μην είναι και τα πιο σέξι εσώρουχα που υπάρχουν, αλλά σίγουρα είναι τα πιο υγιή. Τα μεταξωτά και συνθετικά υφάσματα δεν αφήνουν το σώμα μας να αναπνεύσει, πράγμα που αυξάνει τον κίνδυνο υγρασίας που παγιδεύεται και μπορεί να δημιουργήσει βακτηριακή λοίμωξη.

Φοράς εσώρουχα ενώ κοιμάσαι

Δεν υποστηρίζουμε ότι πρέπει να πας στο κρεβάτι γυμνός/ή, που και αυτό θα ήταν μια χαρά, απλά μπορείς να μην φορέσεις εσώρουχα κάτω απ’ τις πιτζάμες σου. Η παγιδευμένη υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις και η χρήση των εσωρούχων 24 ώρες το 24ωρο μπορεί ν’ αυξήσει σημαντικά αυτόν τον κίνδυνο. Με το να μην φοράς εσώρουχα, η περιοχή θα πάρει λίγο αέρα και θα διατηρηθεί καθαρή.

Φοράς χρωματιστά εσώρουχα

Ναι είναι ωραία, ναι είναι διασκεδαστικά, αλλά μπορεί να κάνουν κακό στην υγεία σου. Η βαφή του υφάσματος μπορεί να ερεθίσει τον κόλπο και δημιουργήσει κολπικές μολύνσεις. Μόνο λευκά από εδώ και στο εξής!


Δεν τα φοράς κατά τη διάρκεια της ημέρας

Κι ενώ μπορείς να τα αποφύγεις κατά τη διάρκεια του ύπνου, δεν σημαίνει πως μπορείς να το κάνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν για παράδειγμα, επιλέξεις να μην βάλεις εσώρουχο κάτω απ’ το τζιν σου, τότε το πιο πιθανό είναι να δημιουργηθούν πληγές και να μολυνθείς.

Δεν φοράς το σωστό μέγεθος

Δεν πρέπει να φοράς σφιχτά εσώρουχα γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε φθορά ή ερεθισμό της ευαίσθητης περιοχής. Επίσης, τα σφιχτά εσώρουχα δεν σου αφήνουν χώρο για λίγο αέρα.


Πηγή: ipop.gr
_