Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μαύρο κύμινο: Από ποιες ασθένειες μπορεί να μας προστατέψει;


Το μαύρο κύμινο, ή επιστημονικά «Nigella sativa», φυτρώνει συνήθως στη Νότια Ασία όπου χρησιμοποιείται για πάνω από 2.000 χρόνια σαν μπαχαρικό και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.

Οι σπόροι του φυτού έχουν μία πικάντικη γεύση που θυμίζει λίγο κρεμμύδι και ρίγανη. Και πράγματι, αυτοί οι θαυματουργοί σπόροι μπορούν να θεραπεύσου πάρα πολλές ασθένειες.

1. Λοιμώξεις του λαιμού

Τα σπόρια αυτά είναι πολύ γνωστά για τις αντιβακτηριακές και αντιιικές ιδιότητές τους. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά ενάντια στους πονόλαιμους.

2. Διαβήτη τύπου 2

Τα σπόρια αυτά περιέχουν λινολενικό οξύ και γ-λινολενικό οξύ που είναι ακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία βοηθούν στη μείωση του λίπους στο αίμα και ρυθμίζουν τα επίπεδα ινσουλίνης. Αυτό θα μειώσει τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα και μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2.

3. Κρίσεις επιληψίας

Η τακτική πρόσληψη των σποριών αυτών μπορεί να αποτρέψει κρίσεις σε ανθρώπους που πάσχουν από επιληψία.

4. Υψηλή πίεση

Όταν γίνεται τακτική κατανάλωση αυτών των σποριών, αυτό μπορεί να αντικαταστήσει εντελώς την πρόσληψη φαρμάκων. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στη φαρμακευτική σας θεραπεία.


5. Μυκητιασικές λοιμώξεις

Τα σπόρια αυτά περιέχουν thymoquinone που είναι ένα πολύ αποτελεσματικό μυκητοκτόνο.

6. Στομαχικά προβλήματα

Είναι πολύ καλά ενάντια στο φούσκωμα. Μειώνουν την έκκριση των γαστρικών υγρών και βοηθούν ενάντια στις καούρες. Επίσης βοηθούν ενάντια στη διάρροια.

7. Καρκίνο

Στο δυτικό κόσμο, τα σπόρια αυτά και το λάδι τους χρησιμοποιείται για πάνω από 1.000 χρόνια ενάντια στον καρκίνο. Η τακτική κατανάλωσή τους βοηθάει στην αντιμετώπιση όλων των μορφών καρκίνου. Αυτό συμβαίνει γιατί ενεργοποιούνται τα λευκά αιμοσφαίρια που καταπολεμούν τα καρκινικά πριν καν διαμορφώσουν όγκους. Τρία κουταλάκια του γλυκού από το λάδι των σποριών αυτών κάθε μέρα είναι μία καλή προσθήκη σε μία θεραπεία για καρκίνο.

8. Αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα

Μία κουταλιά του γλυκού από το λάδι τους με μέλι για πρωινό θα κάνει θαύματα.

9. Δερματικές παθήσεις

Τα σπόρια αυτά ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και οι αντιβακτηριακές τους ιδιότητες είναι πολύ χρήσιμες ενάντια στην ψωρίαση και την ακμή.

10. Αλλεργίες

Όταν πρόκειται για θαυματουργές θεραπείες, τίποτα δεν είναι καλύτερο για όλων των ειδών τις αλλεργίες. Εάν μάλιστα τα καταναλώνετε τακτικά, θα απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές αλλεργίες για πάντα.


Πηγή: fanpage.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια