Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιώργος Πλαφουντζής: Δεν γίνεται να θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο


Ο Γιώργος Πλαφουντζής, Οργανωτικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής και αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ γράφει τα κενά των υπηρεσιών


Έχουμε τονίσει και σε προηγούμενα άρθρα μας ότι το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι από τα πιο ασφαλή αεροδρόμια παγκοσμίως. Αυτό οφείλεται στο ότι το αστυνομικό προσωπικό που εργάζεται σε αυτό εκτελεί άριστα τα καθήκοντά του με αποτέλεσμα:

-Η είσοδος και έξοδος από τη χώρα των επιβατών να γίνεται σύντομα χωρίς ουρές και καθυστερήσεις παρά τη μεγάλη επιβατική κίνηση που παρατηρείται ακόμα και το χειμώνα.

 -Τα μέτρα τάξης που λαμβάνονται είναι άψογα δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα επισκέφτηκαν τη χώρα μας με ασφάλεια μεγάλοι πολιτικοί ηγέτες (πρόεδρος ΗΠΑ, Ρωσίας ,Γαλλίας καγκελάριος Γερμανίας) και σε καθημερινή βάση πάρα πολλοί επίσημοι

 -Επίσης επισκέπτονται τη χώρα μας λόγω των αθλητικών υποχρεώσεών τους , οι γνωστότερες ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

-Η ρύθμιση της κυκλοφορίας να διεξάγεται κανονικά χωρίς προβλήματα ακόμα και κατά τις ώρες αιχμής.

 -Η φύλαξη των εξωτερικών χώρων καθώς και οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες στον αερολιμένα οι οποίες έχουν προστεθεί το τελευταίο διάστημα στο Τμήμα Αστυνόμευσης αποτρέπουν από έκνομες ενέργειες

. -Οι μεταγωγές κρατουμένων στα δικαστήρια να εκτελούνται χωρίς κανένα πρόβλημα.

   

        Η Ελλάδα αποτέλεσε έναν από τούς δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς παγκοσμίως, δεδομένου ότι η τουριστική κίνηση σε άλλες χώρες ήταν μικρότερη λόγω της απειλής τρομοκρατικών χτυπημάτων. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι ο τουρισμός στη χώρα μας αποτελεί βασικό κομμάτι της οικονομίας, καθιστούν το έργο της υπηρεσίας μας δυσκολότερο και πολύ πιο υπεύθυνο. Αυτό δυστυχώς δεν το αντιλαμβάνονται ή δεν δίνουν τη δέουσα προσοχή οι προϊστάμενες υπηρεσίες με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην μας ενισχύουν με αστυνομική δύναμη, αλλά από αρχές Σεπτεμβρίου σε καθημερινή βάση άρχισαν πάλι να μας ζητάνε μέτρα τάξης στα δικαστήρια (εφετείο, ευελπίδων) και σε γήπεδα μην αφήνοντας την υπηρεσία μας να εκτελεί απρόσκοπτα τα καθήκοντά της.

   

               Επιπροσθέτως θα πρέπει να τονίσουμε ότι η επιβατική κίνηση συνεχίζεται στα ίδια επίπεδα και τον μήνα Σεπτέμβριο και θα συνεχίσει να είναι αυξημένη, κατά τη διάρκεια του χειμώνα.Το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ διερχόμενων επιβατών (πάνω από 20.000.000 σε όλο το έτος).

  

          Όλα τα ανωτέρω σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση η οποία μαστίζει τη χώρα μας δημιουργεί ένταση άγχος και ανασφάλεια στους συναδέλφους, οι οποίοι καλούνται να απουσιάζουν πολλές ώρες από τις οικογένειές τους και να διανύουν με τα ιδιωτικά τους οχήματα εκατοντάδες χιλιόμετρα, λόγω έλλειψης συγκοινωνίας στους τόπους διαμονής τους, προκειμένου να είναι τυπικοί στην εκτέλεση της υπηρεσίας τους σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις.

 

       Δεν μπορούμε να έχουμε και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη δηλαδή και ασφαλές αεροδρόμιο και να καλύπτουμε τα κενά άλλων υπηρεσιών.

 

ΠΛΑΦΟΥΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ε.Α.Υ.ΝΑ.Α

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΟΑΣΥ

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια