Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απόφαση ΤΕΑΠΑΣΑ, νέα συνδικαλιστική ήττα - κείμενο αστυνομικού

Δημοσιεύουμε μήνυμα αστυνομικού-αναγνώστη του bloko.gr: Έχετε αντιληφθεί τι αποφάσισε το ΔΣ του ΤΕΑΠΑΣΑ και με την ψήφο της ΠΟΑΣΥ ; Ενημερωτικά γιατί  η έλλειψη συνδικαλιστικής
διορατικότητας προκαλεί ήττες!!

1) Το ΔΣ  του ΤΕΑΠΑΣΑ ενώ ακόμη  δεν έχει  αποφασίσει  - καθορίσει το πώς θα χορηγεί  εφάπαξ,  με   βάση το νέο μισθολόγιο (αναδρομική ισχύει από 1-1-2017 ) και  τους νέους  αυξημένους βασικούς μισθούς   των ανωτάτων αξιωματικών,  αποφάσισε ότι με την πράξη  προκαταβολής  σύνταξης από το ΓΛΚ δύναται να χορηγούνται εφάπαξ.

Εάν ο υπολογισμός του εφάπαξ θα γίνεται με τον ισχύων τύπο του ΤΕΑΠΑΣΑ, βασικός μισθός συν η  σταθερά 317 (ίσος  και το επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών στα συν )  επί  95% επί τα χρόνια υπηρεσίας.

Δηλαδή  το ΔΣ του ΤΕΑΠΑΣΑ  αποφάσισε  και με την ψήφο της ΠΟΑΣΥ,      για μία αύξηση της τάξεως του  20%  των εφάπαξ όσων αξιωματικών αποστρατευτήκαν  στις πρόσφατες κρίσης και  άμεση καταβολή αυτών με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου.

2) Το ΤΕΑΠΑΣΑ στην απόφαση του  αναφέρεται για  προκαταβολή σύνταξης, ν 4151/2013  τροποποίηση συνταξιοδοτική νομοθεσίας του δημοσίου,  που  δεν εφαρμόσθηκε. Ο νόμος  Κατρούγκαλου χορηγεί   προσωρινή σύνταξη .

 Άλλη μία συνδικαλιστική ήττα  διότι το συνδικάτο μας   ασχολείται με  φωτογραφίες και περιοδείες  σε όλη την Ελλάδα, με ταξίματα θέσεων   και όχι με τις εξελίξεις που τρέχουν .

ΥΓ 1).  Η ΠΟΑΞΙΑ «σιωπά»  για την απόφαση του ΤΕΑΠΑΣΑ .
Άλλη μια συνδικαλιστική νίκη για τον συνδικαλιστή  Γιάννη Κατσιαμάγκα. Συγχαρητήρια συνάδελφε ασκείς υγειές συνδικαλισμό.
ΥΓ 2) Η εξελίξεις στο ΤΕΑΠΑΣΑ τρέχουν και εμείς ασχολούμαστε  ακόμη με την φωτογραφική διάταξη του 2014,  όπου μεταξύ των 14 που έλαβαν το εφάπαξ ήταν   και ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.
Αλήθεια οι άλλοι 13 ποίοι ήταν ;;

Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α.  για ένα υγειές συνδικάτο που θα βάλει φρένο στις ήττες.

Λεωνίδας ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ
      Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια