Ξεκινά η δίκη του λέκτορα που κατηγορείται ότι σκότωσε τη γυναίκα του και τη γιαγιά της με αρσενικό

Στις αίθουσες των δικαστηρίων αναμένεται να ξετυλιχθεί το κουφάρι της σοκαριστικής υπόθεσης με τον λέκτορα του ΑΠΘ που δηλητηρίαζε τη σύζυγό του με αρσενικό. 


Ένα διπλό θρίλερ, αστυνομικό αλλά και ιατροδικαστικό αποκαλύπτεται για τη συγκλονιστική υπόθεση του 43χρονου που κατηγορείται ότι εφαρμόζωντας ένα σατανικό σχέδιο σκότωσε την 31χρονη σύζυγό του, μέσα στο νοσοκομείο που εργαζόταν και την 86χρονη γιαγιά της, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.  

Ο κατηγορούμενος λέκτορας παραπέμφθηκε να δικαστεί για ανθρωποκτονία κατά συρροή και θα καθίσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μέσα στον Οκτώβριο.  
Η νεαρή γυναίκα ήταν ανιψιά του πρώην υπουργού Νίκου Σηφουνάκη, ενώ όπως αποκαλύπτεται ο 43χρονος διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με 25χρονη φοιτήτρια, με την οποία μάλιστα είχε αποκτήσει και ένα παιδί.  

«Σύμμαχοι» στο σχέδιο του λέκτορα στάθηκαν παραλείψεις των γιατρών αλλά και του εργαστηρίου ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του ΑΠΘ όπως προκύπτει από τη δικαστική έρευνα και το παραπεμπτικό βούλευμα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος» δύο παραπεμπτικά του νοσοκομείου «Παπανικολάου» δεν ανέφεραν το αρσενικό στα υπό διερεύνηση στοιχεία, τα οποία προσδιορίζονταν μόνο σε ψευδάργυρο, χαλκό, μόλυβδο και κάδμιο, αν και το αρσενικό είχε αναφερθεί σε φύλλο νοσηλείας. Το αποτέλεσμα ήταν το τελευταίο να εντοπιστεί μετά τον θάνατο των δύο γυναικών.


Το σατανικό σχέδιο του λέκτορα να αφαιρέσει τη ζωή της συζύγου του με αρσενικό, αποτυπώνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

«Χορηγούσε σκοπίμως μικρές ποσότητες της ουσίας, ώστε να προκαλεί κατάσταση χρόνιας δηλητηρίασης, η οποία εύκολα θα μπορούσε να εκληφθεί ως ατύχημα που προκλήθηκε από κατανάλωση κοινών τροφίμων και νερού» αναφέρεται χαρακτηριστικά.


protothema.gr
_