Η ιστορία του νησιού με τις εγκατελειμμένες κούκλες


Είναι σίγουρα ένα μέρος που θα λάτρευαν οι οπαδοί των θρίλερ.


Πρόκειται για ένα νησί έξω από το Mexico City, στη λίμνη Tesuilo, το οποίο είναι γεμάτο εγκαταλελειμένες κούκλες που αποσυντίθεται με τα χρόνια, άλλες χωρίς χέρια, άλλες χωρίς κεφάλι, άλλες κρυμμένες στις κουφάλες των δέντρων και άλλες κρεμασμένες.


Είναι το Νησί με τις Κούκλες, ή αλλιώς Isla de las Munecas, εδώ που το 1950 ένας άντρας παράτησε γυναίκα και παιδί για να απομονωθεί για πάντα εκεί. Ο Santana Barrera βρήκε, όμως, στις όχθες της ακτής, το πτώμα από ένα κοριτσάκι. Στο ποτάμι, μια κούκλα επέπλεε. Θέλοντας να τιμήσει το νεκρό παιδί, πήρε την κούκλα και την κρέμασε σ' ένα δέντρο.


Όσο περνούσε ο καιρός ο Βarrera, έβρισκε και κρεμούσε στα δέντρα κούκλες γιατί πίστευε πως το πνεύμα του κοριτσιού τον καταδίωκε.


Τα ΜΜΕ τον εντόπισαν και έκαναν αρκετές φορές αφιερώματα στη ζωή αυτού του παράξενου άντρα που διηγούνταν ιστορίες για το πνεύμα του κοριτσιού. Πενήντα χρόνια αφότου ο Barrera βρέθηκε στο νησί, πέθανε στο ίδιο σημείο που βρήκε τότε, νεκρό το κοριτσάκι. Το νησί έπειτα, άρχισε ν' αποτελεί πόλο έλξης τουριστών.


Πολλοί επισκέπτονται το νησί και αφήνουν εκεί κούκλες, ενώ γίνονται πλέον φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής. Το μέρος προκαλεί σίγουρα ανατριχίλα σε όποιον το επισκεφθεί.


Πηγή: e-daily.gr

_ @@@@@ -->