Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρήμαζαν ΙΧ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα σε
διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.
Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω εντός διερρηγμένου οχήματος, μεσημβρινές ώρες της 5-9-2017 στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα Ζ), δύο (2) υπήκοοι Αλγερίας ηλικίας 21 και 22 ετών, μέλη της σπείρας.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της διακεκριμένης κλοπής, της πλαστογραφίας και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης καθώς και για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.
Από την έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συστήσει από εξαμήνου και πλέον, εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διάπραξη κλοπών από σταθμευμένα οχήματα.
Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν ειδική ηλεκτρονική συσκευή (τηλεκοντρόλ) με την οποία παρενέβαιναν εξ αποστάσεως στην συχνότητα του κεντρικού κλειδώματος ασφάλισης των οχημάτων την ίδια χρονική στιγμή που επιχειρούσαν οι ιδιοκτήτες να τα ασφαλίσουν. Έτσι, με τον τρόπο αυτό τα αυτοκίνητα παρέμεναν ανασφάλιστα και ακολούθως εισέρχονταν σε αυτά, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ταυτότητες, έγγραφα και τιμαλφή.
Στην κατοχή τους καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλοπιμαίων (Η/Υ, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα), πλήθος κλεμμένων ταυτοτήτων και διαβατηρίων πολιτών Ε.Ε. και τέσσερα (4) τηλεχειριστήρια, ενώ ακόμη κατασχέθηκαν πλαστά έγγραφα Αρχών κράτους μέλους της ΕΕ που χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη της ταυτότητάς τους.
Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί έξι (6) περιπτώσεις κλοπών στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη.
Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι οι δράστες είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ αναζητούνται άγνωστοι συνεργοί τους.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια