Δεν θα πιστέψετε τι έκανε αυτός ο παπαγάλος μιμούμενος τη φωνή της ιδιοκτήτριάς του!


Αν και ακούγεται απίστευτο, εντούτοις είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Ένας παπαγάλος μιμούμενος τη φωνή της ιδιοκτήτριας του κατάφερε να κάνει μια παραγγελία στο Amazon μέσω της φωνητικής συσκευής του αμερικανικού αυτού γίγαντα του Ίντερνετ. Το περιστατικό έκανε γνωστό η βρετανική εφημερίδα The Sun.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν η ιδιοκτήτρια του Κοριέν Πρετόριους δεν θυμόταν να έχει παραγγείλει κασετίνες για δώρα αξίας 10 λιρών (περίπου 11 ευρώ).

Και όπως αποδείχθηκε είχε δίκιο. Αφού απέκλεισε το σύζυγο και τον οκτάχρονο γιο της ως ενδεχόμενους αγοραστές, η 39χρονη Νοτιοαφρικάνα, που κατοικεί στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, ανακάλυψε τον ένοχο. Ήταν ο Μπάντι, ο ηλικίας 5 ετών παπαγάλος της από την Γκαμπόν.


Ενώ αυτή απουσίαζε, το πουλί μιμήθηκε τη φωνή της για να ενεργοποιήσει τη συσκευή και να κάνει την αγορά, τα χρήματα για την οποία, όπως είπε εκπρόσωπος της Amazon τον οποίο επικαλείται η Sun, μπορούν να επιστραφούν.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν κατάλαβα πως ο Μπάντι είχε κάνει μια παραγγελία στο Amazon. Έχουμε τη συσκευή εδώ και τέσσερις μήνες και δεν την χρησιμοποιώ παρά για να βάλω μουσική ή να φτιάξω τη λίστα μ' αυτά που πρέπει να κάνω, αλλά ποτέ δεν έχει παραγγείλει κάτι on line», αφηγήθηκε η Κοριέν.


Εκτός από τη δυνατότητα να κάνεις παραγγελίες στο Amazon, η on line συσκευή Alexa επιτρέπει επίσης να ανάβεις το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού σου, να ελέγχεις το κινητό τηλέφωνο, να ελέγχεις το μετεωρολογικό δελτίο κλπ.

Στη συνέχεια ο Μπάντι βιντεοσκοπήθηκε από την ιδιοκτήτρια του. Και έτσι αποδείχθηκε ότι ενεργοποίησε τη συσκευή φωνάζοντας «Alexa» και στη συνέχεια πρόσθεσε «Ω, χμμμ, μείνε on line, Alexa».


Σύμφωνα με την Κοριέν Πρετόριους, ο παπαγάλος της είναι «πολύ αστείος», μιμείται επίσης τη γάτα, βρίζει στα Αφρικάανς και εύχεται «καληνύχτα» όταν οι ένοικοι του σπιτιού πηγαίνουν για ύπνο το βράδυ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Πηγή: newsbeast.gr
_