Αποκάλυψη: Ο πρώην αστυνομικός μιλούσε με τους πορτοφολάδες για κάλυψη από εν ενεργεία ανώτερο αξιωματικό της ασφάλειας

Μια πολύ σημαντική και άγνωστη μέχρι τώρα πτυχή κρύβει στην αλληλουχία της δρασης η πολυ μεγάλη υπόθεση με την εξάρθρωση της σπείρας- λερναία ύδρα των
πορτοφολάδων.

Μια πτυχή που διατηρεί σε πρωταγωνιστικό ρόλο τον πρώην λεσχιάρχη αστυνομικό, που παραιτήθηκε από την ΕΛΑΣ μπροστά στο διαφαινόμενο φάσμα της απόταξης, αλλά υποχωρεί σε επίπεδο ρόλου κι ενδιαφέροντος, παραχωρώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε εν ενεργεία αξιωματικό.

Καλά ενημερωμένες πηγές του bloko.gr σημειώνουν πως τμήμα της δικογραφίας διαβιβάστηκε ήδη στους αδιάφθορους καθώς σε αυτό περιλαμβάνονται συνομιλίες του πρώην λεσχιάρχη αστυνομικού με ανώτερο εν ενεργεία αξιωματικό και μάλιστα προς δύο κατευθύνσεις.

Η πρώτη με τους επικεφαλής κατά την αστυνομία συνεργούς του στην οποία περιλαμβάνονται συνομιλίες με αναφορές ότι τους παρέχεται υψηλή καλυψη από αξιωματικό νευραλγικής και καθοριστικής για την έκβαση της υπόθεσης υπηρεσίας της ασφάλειας και η δεύτερη με τον συγκεκριμένο αξιωματικό.

Το οξύμωρο και περίεργο της υπόθεσης είναι πως ο συγκεκριμένος αξιωματικός συνέβαλε αποφασιστικά με πληροφορίες και δράσεις για την εξάρθρωσης της συμμορίας, με συνέπεια να να προκαλούνται ερωτήματα για το αν η αναφορά γινόταν προκειμένου να πείθει τους συνεργούς του ο πρώην αστυνομικός για τις εξακολουθητικές διασυνδέσεις του, ή έχουν βάση τα όσα διατεινόταν, με το πρόσθετο μάλιστα δεδομέβο πως και ο αξιωματικός είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για υπέρβαση των ορίων δικαιοδοσίας και αρμοδιότητας.

Για το συγκεκριμένο λόγο, οι αδιάφθοροι θα εξετάσουν από το περιεχόμενο των συνομιλιών του πρωην αστυνομικού με τον αξιωματικό αν γίνονται αναφορες σε έκνομες ενεργειες και αν γινονται από ποια σκοπιά. Για την άντληση πληροφοριών από τον αξιωματικό, ή για την παροχή κάλυψης των δραστών;


_