Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να μένουμε νηστικοί για πολλές ώρες


Δεν είναι λίγες οι φορές που λόγω του φόρτου εργασίας ή των υποχρεώσεων της καθημερινότητας παραλείπουμε να φάμε και μένουμε νηστικοί για πάρα πολλές ώρες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξεκινάμε για τη δουλειά έχοντας πιει μόνο ένα ποτήρι καφέ χωρίς να φάμε πρωινό και μένουμε νηστικοί μέχρι το μεσημέρι ή και για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα, μέχρι να επιστρέψουμε στο σπίτι το απόγευμα.

Ωστόσο, η παραπάνω πρακτική αποτελεί μια συνήθεια που μπορεί να δυσκολέψει τη διαχείριση του σωματικού βάρους. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι η παρατεταμένη νηστεία κατά τη διάρκεια της ημέρας πιθανότατα θα οδηγήσει σε εμφάνιση έντονου αισθήματος πείνας, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολος ο έλεγχος της κατανάλωσης τροφής όταν έρθει η ώρα του κυρίως γεύματος.

Από την άλλη, το αίσθημα πείνας κατά τη διάρκεια της μέρας ευνοεί και το άσκοπο «τσιμπολόγημα», που συνήθως περιλαμβάνει γλυκά ή αλμυρά σνακ, στα οποία μπορεί να υπάρχει και πιο εύκολη πρόσβαση.

Συνεπώς, προσπαθήστε να μην παραμένετε για πολλές ώρες νηστικοί, καταναλώνοντας μικρά και συχνά γεύματα. Μια πολύ καλή αρχή είναι η κατανάλωση πρωινού το οποίο δεν θα περιλαμβάνει μόνο καφέ, ώστε να σας προσφέρει την αρχική ενέργεια που χρειάζεται το σώμα και ο εγκέφαλος για το ξεκίνημα της μέρας και να σας «κρατήσει» για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, φροντίστε να έχετε μαζί σας υγιεινές επιλογές σνακ όπως φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, λαχανικά, προϊόντα δημητριακών ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών ή μικρή ποσότητα ξηρών καρπών, που δεν απαιτούν κάποια προετοιμασία και μπορούν να καταναλωθούν εύκολα προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίσθημα πείνας και ακολούθως να διευκολυνθεί ο έλεγχος πρόσληψης τροφής στα επόμενα γεύματα της ημέρας.


Πηγή: neadiatrofis.gr

_ @@@@@ -->