Κινητό θα αυτοεπισκευάζεται μόνο του σε περίπτωση που σπάσει η οθόνη του!


Σε ποιον δεν έχει τύχει να πέσει κατά λάθος το κινητό και να σπάσει η οθόνη του;

Τα νέα που έρχονται από το … μέλλον είναι σίγουρα ευχάριστα, καθώς σχεδιάζεται κινητό το οποίο αν σπάσει, μπορεί και ξαναφτιάχνει μόνο του μέσα σε δευτερόλεπτα.

Με τη βοήθεια, λοιπόν, μιας νέας πατέντα που μόλις κατοχύρωσε, η εταιρεία Motorola εργάζεται πυρετωδώς επάνω σε μία οθόνη αφής κινητών που μπορεί να διορθώσει το σπασμένο κομμάτι της με θερμότητα.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί ένα πολυμερές υλικό με μνήμη το οποίο μπορεί να παραμορφωθεί και να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση με εναλλαγή στη θερμότητα.

Το υλικό λειτουργεί αλλάζοντας τη θερμότητα του υλικού πολύ γρήγορα. Επιπλέον, το κινητό θα μπορεί να καταλαβαίνει σε ποιο σημείο έχει σπάσει η οθόνη.

Το συγκεκριμένο υλικό μπορεί να τοποθετηθεί επάνω σε LCD ή LED οθόνη και μπορεί να έχει επίσης έναν αισθητήρα αφής. Παρότι το κινητό μπορεί να το θερμάνει για να επιστρέψει στην αρχική του μορφή, το ίδιο θα μπορεί να επιτευχθεί και με τη θερμότητα του σώματος του χρήστη. Εκεί που «χωλαίνει» το πράγμα είναι στο «έξυπνο» υλικό που δείχνει λίγο φθηνό... Το πρόβλημα δηλαδή είναι ότι το πολυμερές υλικό της οθόνης δίνει φθηνή αίσθηση στο χρήστη, σε αντίθεση με το γυαλί που ανεβάζει την αξία του κινητού.

Πώς λειτουργεί το «έξυπνο γυαλί»

Η επισκευή των ζημιών γίνεται με τη βοήθεια των γρήγορων εναλλαγών στη θερμότητα. Αυτές οι αλλαγές θα μπορούσαν να γίνουν τόσο με τη χρήση κάποιου μηχανισμού κάτω από το panel της οθόνης, όσο και με τη χρήση της θερμότητας που εκπέμπει το σώμα μας ή μιας ειδικά κατασκευασμένης βάσης.

Από άποψη software, το κινητό στην ουσία θα εντοπίζει όταν υπάρχει κάποια ρωγμή στην οθόνη και θα ξεκινά τη διαδικασία της «επούλωσης». Ο χρήστης δεν έχει παρά να αφήσει το κινητό στην άκρη και τότε με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα αρχίσει να θερμαίνεται η οθόνη. Κι αφού αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία, το «έξυπνο γυαλί» θα κινήσει τα μόριά του σε μία προσπάθεια να αποκτήσει ξανά το αρχικό σχήμα.


Πηγή: briefingnews.gr
_