Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αιτίες για την υψηλή πίεση που ούτε καν φαντάζεστε!


Η υψηλή πίεση έχει συνδεθεί με την υπερβολική κατανάλωση αλατιού,  το κάπνισμα αλλά και το άγχος.

Ωστόσο υπάρχουν και μερικές «ύπουλες» αιτίες που ενοχοποιούνται για την αυξημένη πίεση και ούτεν κάν μπορείτε να φανταστείτε.

Ζάχαρη


Δεν είναι μόνο το αλάτι ο κύριος ένοχος για την αυξημένη πίεση, αλλά και η ζάχαρη. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Plos ONE απέδειξε ότι η ζάχαρη που προστίθεται γενικά σε επεξεργασμένα τρόφιμα και ποτά, είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στην ανάπτυξη της υπέρτασης.

Υπνική άπνοια


Το Αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως, όταν η αναπνοή διακόπτεται λόγω υπνικής άπνοιας, τότε το επίπεδο του οξυγόνου στο σώμα πέφτει με συνέπεια να αυξάνεται ο καρδιακός παλμός και η αρτηριακή πίεση.

Μοναξιά


Η υψηλή πίεση οφείλεται και στη μοναξιά. Έρευνα από το πανεπιστήμιο του Σικάγο έδειξε ότι υπάρχει μια άμεση συσχέτιση μεταξύ της μοναξιάς και της υψηλής πίεσης του αίματος μεταξύ των ανθρώπων ηλικίας 50 ετών και άνω.

Θυρεοειδής


Έρευνα του 2007 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Hypertension, έδειξε ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ του υποθυρεοειδισμού και της υπέρτασης.

Τα γονίδια


Υπολογίζεται ότι ένα ποσοστό 10-15% των ανθρώπων έχει κληρονομική προδιάθεση στην υψηλή πίεση.


Πηγή: healthreport.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια