Παρ’ ολίγον φονικό με χαρτοκόπτη… για μια ράμπα

Ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία άσκησε χθες η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου σε έναν 28χρονο Ροδίτη, με ψυχολογικά προβλήματα, που
παρακολουθεί το πρόγραμμα υποκατάστασης από τα ναρκωτικά του ΟΚΑΝΑ, ο οποίος τραυμάτισε με χαρτοκόπτη έναν 29χρονο, στον λαιμό, για ασήμαντη αφορμή, το βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου 2017, στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων στην Μεσαιωνική Πόλη.
Ο 28χρονος μετέβη στην ως άνω πλατεία περί ώραν 21.00 της Τετάρτης και αφού διαπληκτίστηκε αρχικά με τον 29χρονο, ο οποίος εργάζεται σε σνάκ μπαρ, συνεπλάκη μαζί του και με την χρήση χαρτοκόπτη τον οποίο βρήκε εντός καταστήματος, του κατάφερε ένα χτύπημα στον τράχηλο.
Το τραύμα, πολύ κοντά στην καρωτίδα του θύματος, από καθαρή τύχη δεν ήταν μοιραίο.
Ο 28χρονος τράπηκε σε φυγή, αφού πρώτα πέταξε το μαχαίρι σε φρεάτιο κοντά στην πλατεία.
Οταν οι αστυνομικοί μετέβησαν στην πλατεία ο δράστης τούς πλησίασε, τους ανέφερε την δική του εκδοχή για το περιστατικό και συνελήφθη.
Το θύμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Όπως ανέφερε το θύμα σε κατάθεσή του, ο 28χρονος μετέβη έξω από το κατάστημα που εργάζεται στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων με ένα δίκυκλο, σταμάτησε και παρίστανε ότι μιλούσε με την αστυνομία. Ο 29χρονος τον πλησίασε για να δει, όπως είπε, τι θέλει και τότε τον χτύπησε στον λαιμό.
Τόνισε ότι μένουν στην ίδια πολυκατοικία στην οδό Ολυμπίας στο Κορακόνερο και επειδή ο πατέρας του είναι ανάπηρος κατασκεύασαν μια ράμπα στην είσοδό της.
Ο 28χρονος αντιδρούσε και προκαλούσε, όπως είπε, επεισόδια ενώ ισχυρίστηκε ότι τον έχει κατ’ επανάληψη απειλήσει ότι θα τον σκοτώσει. Οι οικογένειές τους έχουν εξάλλου αλληλομηνυθεί.
Ο 28χρονος από την άλλη αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι ο 29χρονος και φίλοι του τον έχουν κτυπήσει κατ’ επανάληψη ομαδικώς.
Το βράδυ της Τετάρτης, όπως υποστηρίζει, του επιτέθηκε ο 29χρονος και ο ίδιος αμυνόμενος μπήκε στο κατάστημα και άρπαξε τον χαρτοκόπτη.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Τάσος Διάκος ενώ ως συνήγοροι πολιτικής αγωγής οι δικηγόροι κ.κ. Μηνάς Τσέρκης και Γιάννης Χριστοδούλου Πηγή:www.dimokratiki.gr
_