Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το δισέλιδο “ραβασάκι” που έδωσε ο Τσίπρας στον Μακρόν για τους γαλλικούς εξοπλισμούς

Μπορεί να μην έγινε εκτενή συζήτηση για εξοπλισμούς στη συνάντηση Τσίπρα-Μακρόν,ωστόσο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Militaire.gr συνέβη κάτι που ίσως να αποδειχτεί πιο
ουσιαστικό.
Ο πρωθυπουργός είχε “τροφοδοτηθεί” μ΄ ένα γραπτό δισέλιδο υπόμνημα από τα Γενικά Επιτελεία ,η σύνταξη του οποίου είχε ζητηθεί από το ΓΕΕΘΑ. Σ΄ αυτό το δισέλιδο κείμενο περιγράφονταν όλες οι ανάγκες που υπάρχουν για να “τονωθεί” όσο χρειάζεται το “γαλλικό οπλοστάσιο” των ελληνικών ΕΔ. Ο πρωθυπουργός έδωσε στον Γάλλο πρόεδρο το χαρτί και όπως λένε οι ίδιες πηγές αυτός με τη σειρά του,μετά από τη συνάντηση το έδωσε στον βασικό του στρατιωτικό σύμβουλο, που δεν είναι άλλος από τον τελευταίο Αρχηγό του Γαλλικού ναυτικού,ο οποίος μόλις αποστρατεύθηκε, έγινε σύμβουλος του Μακρόν.
Αυτό που αναμένεται τώρα είναι η απάντηση των Γάλλων για το τι μπορεί να γίνει. Το “καυτό” ζήτημα όπως είναι κατανοητό,είναι το οικονομικό. Οι Γάλλοι θεωρούνται ακριβοί και αυτό πρέπει να το αλλάξουν.
Η ελληνική πλευρά δεν θέλει σε καμία περίπτωση να εγκαταλείψει στην τύχη τους τα γαλλικά όπλα. Ειδικά σ΄ ότι έχει να κάνει με την ΠΑ.
militaire.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια