Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιχείρηση ''Πορτοφολάς'' - Δεκάδες συλλήψεις - Εμπλοκή απότακτου αστυνομικού (βίντεο)


Τα τελευταία 10 χρόνια οι 31 συλληφθέντες και οι 18 συνεργοί τους που αναζητούνται έχουν κλέψει τουλάχιστον 4.000 πορτοφόλια σε Αθήνα και Πειραιά με όφελος χιλιάδων ευρώ. 15 κλοπές έκαναν κάθε ημέρα κατά μέσο όρο αποσπώντας περίπου 3.500 ευρώ.

Τα αρχηγικά στελέχη μοίραζαν τις αρμοδιότητες και το σχέδιο έμπαινε σε εφαρμογή. Οι υφιστάμενοι ντύνονταν τουρίστες, εκμεταλλεύονταν τον συνωστισμό, δρούσαν κάθε φορά από 3 έως και 10 άτομα. Ο ελαφροχέρης άρπαζε με ταχυδακτυλουργικό τρόπο το πορτοφόλι και αμέσως μετά σαν σε σκυταλοδρομία το αντικείμενο της κλοπής άλλαζε χέρια. Οι δράστες Γρήγορα εξαφανίζονταν και άλλαζαν συρμούς.


Μιλούσαν σε τηλέφωνα που ανήκαν σε ανύπαρκτα πρόσωπα και χρησιμοποιούσαν κωδικούς. Με τη λέξη πορτοκάλια αναφέρονταν στα πορτοφόλια ενώ η λέξη τζιβίλια σήμαινε αστυνομικοί.

Μεταξύ των συλληφθέντων, πολλοί εκ των οποίων έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, είναι και ένας 49χρονος απότακτος αστυνομικός που τους είχε πει πως θα τους ενημέρωνε αν έφταναν στα ίχνη τους οι αστυνομικοί. Δικογραφία για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων σχηματίστηκε σε βάρος ενός 54χρονου ανιψιού γνωστής μουσικοσυνθέτριας στο σπίτι του οποίου έμενε με ενοίκιο μία Γεωργιανή μέλος της σπείρας.
 
 
 

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια