Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Πουλούσαν» γνωριμίες για αυθαίρετα & ΕΣΠΑ για χιλιάδες ευρώ

Σπείρα εξαπατούσε πολίτες με το πρόσχημα της νομιμοποίησης αυθαιρέτων και ένταξης τους σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Τα πεντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατάφεραν ανα αποσπάσουν από
τα θύματά τους πάνω από 74.700 ευρώ.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Μήλου διακριβώθηκε, στο πλαίσιο έρευνας, η εγκληματική δράση της ομάδας οι οποίοι κατηγορούνται για  συστηματική εξαπάτηση κατοίκων νησιού των Κυκλάδων.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος των πέντε Ελλήνων (δυο ανδρών και τριών γυναικών) ηλικίας 25, 32, 36, 41 και 77 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για διάπραξη απατών (τετελεσμένες και σε απόπειρα) κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για πλαστογραφία.
Οι δράστες με το πρόσχημα της μεσολάβησης, επικαλούμενοι «προσβάσεις-γνωριμίες» με πρόσωπα σε δημόσιες Υπηρεσίες, εξαπατούσαν πολίτες τάζοντας νομιμοποίηση αυθαιρέτων κατασκευών και ένταξη οικοδομικών εργασιών σε προγράμματα ΕΣΠΑ.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις απάτης και πλαστογραφίας, τις οποίες διέπραξαν οι κατηγορούμενοι από τον Φεβρουάριο του 2015 έως τον Ιούλιο του 2017, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στις 74.700 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

thetoc.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια