Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μεσσηνία: Τους έπιασαν με κάλτσες στα χέρια μέσα στο σπίτι να κλέβουν

Μέσα στο σπίτι που είχαν διαρρήξει με ένα σκαλιστήρι να προσπαθούν να κλέψουν έπιασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Οιχαλίας τρεις Ρομά. Για την ακρίβεια έπιασαν τους δύο, ένα 18χρονο και ένα 14χρονο εντός, ενώ απ' έξω, πιθανότατα σε ρόλο τσιλιαδόρου, τον 35χρονο πατέρα του ανηλίκου.

Ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, ενώ οι άλλοι δύο χθες το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, όπου τους ασκήθηκαν διώξεις για απόπειρα κλοπής κατ’ επάγγελμα και από δράστη υπότροπο, καθώς ο 35χρονος έχει ξαναπασχολήσει για κλοπές. Ο δικηγόρος τους, Δημ. Τσιφιλιτάκος, ζήτησε προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα για να απολογηθούν στον ανακριτή.

Επ’ αυτοφώρω

 Οι τρεις Ρομά πήγαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Μελιγαλά και κατευθύνθηκαν προς εξοχική κατοικία, από την οποία οι ένοικοι απουσίαζαν. Με σκαλιστήρι που χρησιμοποίησαν ως διαρρηκτικό εργαλείο, μπήκαν στο σπίτι και άρχισαν να ψάχνουν για ό,τι μπορούσαν να κλέψουν.
Γείτονες, όμως, αντιλήφθηκαν τις κινήσεις τους και ειδοποίησαν το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας. Οι αστυνομικοί, όταν πήγαν εκεί, βρήκαν τον 35χρονο έξω από το σπίτι, ενώ εντός συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 18χρονο και τον ανήλικο 14χρονο, ο οποίος είναι γιος του 35χρονου, χωρίς να έχουν καταφέρει να αφαιρέσουν κάτι ακόμα. Όλοι τους φορούσαν στα χέρια κάλτσες, προκειμένου να μην αφήσουν αποτυπώματα.

Υπότροπος

 Πριν από δύο χρόνια ο 35χρονος είχε καταδικασθεί τελεσίδικα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για διακεκριμένες κλοπές, αντίσταση κατά της Αρχής και απλή σωματική βλάβη σε αστυνομικό.

Συγκεκριμένα, το Μάρτιο του 2013 στην περιοχή του Μελιγαλά, έπειτα από καταγγελία για ύποπτο αυτοκίνητο, αστυνομικός είδε δύο άτομα να απομακρύνονται τρέχοντας από ένα σπίτι. Τους κυνήγησε, σταμάτησε τον 35χρονο, ο οποίος αρνήθηκε να τον ακολουθήσει στο τμήμα, και «ήρθαν στα χέρια». Για την υπόθεση αυτή είχε καταδικασθεί σε 5 χρόνια κάθειρξης.

πηγή: tharrosnews/Βίκυ Βετουλάκη
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια