Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η εισαγγελέας «σταύρωσε» τον Στεφανάκη για το φόνο της Φαίης

Καταπέλτης ήταν στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας στην εκδίκαση της δολοφονίας της 23χρονης Φαίης στη Νέα Μάκρη. Ζήτησε την καταδίκη του Στεφανάκη με ενδεχόμενο
δόλο, απορρίπτοντας παράλληλα το αίτημα του κατηγορουμένου για μετατροπή της κατηγορίας σε αυτή της θανατηφόρου βλάβης.
Η εισαγγελέας ζήτησε και την ενοχή της αδελφής του θύματος Μαριαλένας Μπλάχα για τα πλημμελήματα της υπόθαψης εγκληματία αλλά και της ψευδορκίας.
Η εισαγγελέας επισήμανε ότι ο κατηγορούμενος είχε πρόθεση να κάνει κακό στην Φαίη Μπλάχα, επιφέροντας της «επαγγελματικά» χτυπήματα, καθώς έφερε την ιδιότητα του πυγμάχου. 
«Γνώριζε τη σημασία και τη δύναμη των χτυπημάτων του και δεν φρόντισε να αποτρέψει τις συνέπειες της πράξης του, αλλά κοιτούσε μόνο πως θα τις αποφύγει ζητώντας προστασία αμέσως από μια άρρωστη γυναίκα.».
Ως προς τα γεγονότα της 6ης Απριλίου 2013, είπε η εισαγγελέας:
«Οι δυο τους άρχισαν να συζητούν σε υψηλούς τόνους, εκείνος να την κατηγορεί ότι ερωτροπεί με φίλους του και ότι ήταν αμφιβόλου ηθικής και εκείνη να του λέει ότι είχε σχέση με την αδελφή της και ότι είχαν συνευρεθεί ερωτικά όχι μιά φορά αλλά περισσότερες.
Η κατηγορία σε βάρος της παθούσας ότι ήταν αμφιβόλου ηθικής ήταν άδικη και έτσι θεωρώνοντας θιγμένο τον εαυτό της, το θύμα σήκωσε το χέρι να  χτυπήσει τον Στεφανάκη».
Και συνέχισε η Έδρα:
"Συνηθισμένος ο ίδιος να προκαλεί το φόβο και να έχει το πάνω χέρι στη σχέση του με την Φαίη Μπλάχα, κινήθηκε  για να την «συνετίσει» που τόλμησε να σηκώσει χέρι πάνω του, γνωρίζοντας και πολεμικές τέχνες.  Άρχισε τότε ένας άγριος ξυλοδαρμός.
Ο Στεφανάκης, ως γνώστης του καράτε χτύπησε με χέρια και πόδια την Φαίη, που ήταν μια λεπτοκαμωμένη κοπέλα.  Χρησιμοποιώντας τις γροθιές του που ήξερε να χρησιμοποιεί – μαθαίνει πυγμαχία –  χτύπησε το θύμα."
Ακόμη, η εισαγγελέας ανέφερε:
"Προκύπτει πως ο κατηγορύμενος τέλεσε την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχμένο δόλο για την οποία καταδικαστηκε προωτόδικα. Να απορριφθεί ο ισχυρισμός του για μετατροπή της κατηγορίας σε θανατηφόρο βλάβη".
«Παράλληλη σχέση» με τις δυο αδελφές
Η εισαγγελέας σημείωσε ακόμη πως ενώ η Φαίη ήταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο κατηγορούμενος προσπαθούσε να αποφύγει τη σύλληψή του και αντί να πει την αλήθεια για το τι είχε συμβεί, δεν είπε πως ήταν ο ίδιος δράστης του ξυλοδαρμού.

thetoc.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια