Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στρεβλή περιδίνηση των κύκλων της «Κατεχάκη»

Δημοσιεύουμε επιστολή της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη: Σας έχουμε  επισημάνει εδώ και καιρό την έντονη δυσαρέσκεια μας για την αναχρονιστική, αντιδεοντολογική και στην ουσία αντιδημοκρατική τακτική, με την ενεργοποίηση στο πεδίο της άσκησης πολιτικής, μέσω διαρροών, δηλώσεων κλπ., που αποδίδονταισε «υψηλόβαθμα στελέχη»  της Κατεχάκη.

Η  τακτική αυτή που χρησιμοποιήθηκε και ως βαλλίστρα αντιπαράθεσης με τα στελέχη της ΕΑΠΣ, βλέπουμε να χρησιμοποιείται και ως προάγγελος προθέσεων της πολιτικής ηγεσίας, προγράφοντας εν εξελίξη της αντιπυρικής περιόδου, αλλαγές στην πυροσβεστική ηγεσία.

Η τακτική αυτή  βλέπουμε να εξελίσσεται από τα μέσα Αυγούστου, σε τουλάχιστον τρία δημοσιεύματα, στο εξαιρετικά δημοφιλές ιστολόγιο του χώρου (bloko.gr), με κοινή  στόχευση ότι δεν υπάρχει «πολιτική ευθύνη» και για ότι γίνεται «φταίει η ηγεσία του Π.Σ.»

Προφανώς στην ίδια γραμμή, στρατεύθηκαν και οι «γνωστές και τουλάχιστον άκομψες δηλώσεις σας» στην Βουλή των Ελλήνων όπου και έγινε προσπάθεια να μετακυληστούν οι σοβαρές πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση του πυροσβεστικού οργανισμού στους εργαζόμενους του.

Επειδή όπως σας έχουμε επανεπισημάνει τα στελέχη του Π.Σ. και της ΕΑΠΣ, διαθέτουν μακρά επαγγελματική εμπειρία και εξειδίκευση, κυρίως στη διαχείριση σοβαρών κρίσεων, μπορούμε να διακρίνουμε την συμμετρία και την ασυμμετρότητα των επιθέσεων και των απειλών. Επίσης οι ψυχολογικές επιχειρήσεις για εμάς είναι κομμάτι της καθημερινότητας  και όχι «περίπτωση μελέτης» σε  επιμορφωτικό σχολείο.

Κύριε Υπουργέ

Ακόμα και σήμερα θέλουμε να πιστεύουμε ότι η χρησιμοποίηση της «στρεβλής» αυτής τακτικής των διαρροών των ανωνύμων πηγών και στελεχών της Κατεχάκη, δεν εκπορεύεται από εσάς, που η ένστολη επαγγελματική σας πορεία σας έμαθε να εκφράζετε επωνύμως την θέση και την άποψή σας.

Όπως σας έχουμε επανεπισημάνει όμως, ακόμα και η ανοχή σας σε τέτοιες στρεβλές τακτικές προφανώς   συνεργατών σας, που πιθανόν να δρουν ακόμα και χωρίς την έγκρισή σας, δημιουργεί κλίμα που δεν αρμόζει στο περιβάλλον του Υπουργείου μας.

Τέλος επί της ουσίας με την ευκαιρία, να ενημερώσουμε τα  «υψηλόβαθμα στελέχη της Κατεχάκη» ότι ο διοικητικός μηχανισμός των Αξιωματικών του Π.Σ.  δεν είναι παρτίδα «πολεμικών παιγνίων» ώστε να δοκιμάζονται διορθωτικές κινήσεις.

Η τυχόν αλλαγή των ανωτάτων αξιωματικών, εκτός του κ.Αρχηγού, γίνεται με θεσμικό τρόπο που προβλέπεται από το Π.Δ. 305/1992 και οι τυχόν έκτακτες κρίσεις γίνονται κατά τα προβλεπόμενα στα άρθρα 6,18,31 παρ.4,36,37,38,42,45 και από τα υπηρεσιακά όργανα που προφανώς επειδή πλέον «δεν υπάρχει κομματισμός», σύμφωνα και με τις γνωστές δηλώσεις, μένουν ανεπηρέαστα από «αλλότριες προθέσεις».  Σε διαφορετική περίπτωση η υλοποίηση τέτοιων προθέσεων περνά από την εφαρμογή της παρ.5 του  άρθρου 1 του Π.Δ. 242/2007, που πρακτικά σημαίνει και αντικατάσταση της κορυφής της πυροσβεστικής ηγεσίας.

Κύριε Υπουργέ

Σε κάθε περίπτωση είναι τουλάχιστον άκομψο και αντιδεοντολογικό, την ώρα που ο πυροσβεστικός μηχανισμός επιχειρεί, να αιωρούνται προθέσεις αντικαταστάσης της πυροσβεστικής ηγεσίας,  έστω και με αυτόν τον τρόπο.
Άλλωστε οι όποιες επιλογές ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης και επιλογής σας, (σχετική ανακοίνωσή  σας έχει αποσταλλεί στο παρελθόν).

Τέλος σας ευχόμαστε   «χρόνια πολλά» για την σημερινή μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, της «Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού» και φρονούμε η θεία χάρη του,  να ενισχύει αμφοτέρων  την διάνοια και τις επιλογές.

http://eapsgr.blogspot.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια