Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στη φυλακή οι Τούρκοι διακινητές, παράταση για τους άλλους δύο

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν τελικά οι δύο Τούρκοι, οι οποίοι συνελήφθησαν προ ημερών από τις Λιμενικές Αρχές, καθώς φέρονται ως οι διακινητές των 103 μεταναστών που μεταφέρθηκαν στο
λιμάνι του Ηρακλείου, όταν το σκάφος το οποίο τους μετέφερε από την Τουρκία στην Ιταλία, έμεινε ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου.
Πρόκειται για έναν 47χρονο κι έναν 27χρονο, οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου για να απολογηθούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται. Από τη μια, ο 47χρονος παραδέχτηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ήταν ο καπετάνιος του ξύλινου πλοιαρίου. Είπε, ωστόσο, ότι ανέλαβε αυτόν το ρόλο , καθώς είχε προβλήματα με το νόμο στην πατρίδα του.
Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με το ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, διωκόταν από το καθεστώς Ερντογάν, τον ώθησε στο να εγκαταλείψει την πατρίδα του. Έτσι, σύμφωνα με τον 47χρονο, δέχτηκε να κυβερνήσει το ξύλινο σκάφος για να διαφύγει και ο ίδιος από την Τουρκία, χωρίς ωστόσο να πάρει χρήματα γι' αυτό.
Αναφορικά με τον νεαρό συγκατηγορούμενό του, εκείνος αρνήθηκε ότι είναι διακινητής. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να ανέφερε στην απολογία του, ο 27χρονος Τούρκος είπε ότι είναι και ο ίδιος μετανάστης κι ότι πλήρωσε κανονικά το αντίτιμο της μεταφοράς του από την πατρίδα του στην Ιταλία. Κανείς από τους δύο, ωστόσο, δεν έπεισε τις Αρχές, οι οποίες αποφάσισαν για αμφότερους να προφυλακιστούν μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους.



Την Τρίτη απολογούνται οι διακινητές της δεύτερης «φουρνιάς»
Εξάλλου, οι δύο νεαροί Ρώσοι, ηλικίας 23 και 24 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν την Πέμπτη (7/9), καθώς φέρονται ως οι διακινητές της δεύτερης «φουρνιάς» μεταναστών που έφτασαν τα τελευταία 24ωρα στο λιμάνι του Ηρακλείου, αναμένεται να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη (12/9).
Οι εν λόγω κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σήμερα Παρασκευή στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Στη συνέχεια, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με επιβεβαιωμένα στοιχεία, οι διακινητές της νέας «φουρνιάς» μεταναστών, είναι, τελικά Ρώσοι και όχι Ουκρανοί, όπως έλεγαν οι πρώτες πληροφορίες.

neakriti.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια