Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι εξαιρετικά σπάνιες λευκές λεοπαρδάλεις για πρώτη φορά σε βίντεο!


Για πρώτη φορά ένα ζεύγος εξαιρετικά σπάνιων λευκών καμηλοπαρδάλων, μια μητέρα και το μωρό της, καταγράφηκαν σε βίντεο στην Κένυα.

Η παράδοξη απόχρωση του δέρματός τους οφείλεται σε μια γενετική πάθηση που ονομάζεται λευκισμός και κατά την οποία η χρώση στα κύτταρα του δέρματος αναστέλλεται, με αποτέλεσμα να μην έχουν επάνω τους καθόλου χρώμα.


Προηγουμένως, κυκλοφορούσαν έντονες φήμες για την ύπαρξή τους στην περιοχή και αυτός ήταν ο λόγος που στο κατόπι τους έτρεξαν οι ντόπιοι και έτσι αυτές επιβεβαιώθηκαν. Τη λήψη του πολύτιμου βίντεο έκαναν οι ειδικοί επιστήμονες που κλήθηκαν στο σημείο και δεν ήθελαν να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη.


«Ήταν πολύ κοντά μας και εξαιρετικά ήρεμες, ενώ δεν έδειξαν να ενοχλούνται από την παρουσία μας. Η μητέρα προχωρούσε πάντα μπροστά και έδειχνε να κάνει νόημα στο μικρό της πότε να κρύβεται στους θάμνους», δήλωσαν αργότερα οι ίδιοι στους δημοσιογράφους.


Για να καταλάβει κάποιος τη σπανιότητα του θεάματος, αρκεί να αναφέρουμε ότι αυτή ήταν η τρίτη φορά στην ιστορία που ανθρώπινο μάτι έχει αντικρίσει τα λευκά αυτά πλάσματα. Στην ίδια περιοχή είχε αναφερθεί η παρουσία ενός τέτοιου ζώου το Μάρτιο του 2016, ενώ στην Τανζανία είχε εντοπιστεί μια λευκή καμηλοπάρδαλη τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς.

Απολαύστε τες στο βίντεο που ακολουθεί:



Πηγή: now24.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια