Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξι νεκροί και τεράστια καταστροφή από την Ιρμα στη Φλόριντα

Σε τροπική καταιγίδα έχει υποβαθμιστεί η Ιρμα αφήνοντας πίσω της καταστροφές και νεκρούς.  Εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εκατομμύρια νοικοκυριά
βυθίστηκαν στο σκοτάδι και παραμένουν ακόμη χωρίς ρεύμα ενώ η Φλόριντα έχει βυθιστεί στο νερό. Στην ατόλη του Key Largo είναι αδύνατο να ξεχωρίσει κανείς πού βρισκόταν η θάλασσα και πού η στεριά. Οι κάτοκοι που επιστρέφουν βρίσκουν στους δρόμους ηλεκτρικές συσκευές, τζετ σκι, και κάθε είδους αντικείμενα που παρέσυρε το νερό, καθώς κατέκλυζε την περιοχή.
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ, προειδοποιεί τους κατοίκους:
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ρωτήσετε τις τοπικές αρχές, πριν γυρίσετε σπίτι σας και να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές. Μην έχετε την εντύπωση πώς επειδή η καταιγίδα πέρασε μπορείτε να τρέξ ετε σπίτι σας. Έχουμε διακοπές ρεύματος σε όλη την πολιτεία. Πολλοί δρόμοι είναι αδιάβατοι και υπάρχουν συντρίμμια σε πολλά μέρη.»
Σταδιακά επιστρέφουν και οι κάτοικοι και στο Naples, για να επιθεωρήσουν τη ζημιά που έχει προκαλέσει ο τυφώνας στις περιουσίες τους. 
Οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα στην Φλόριντα ανέρχονται σε έξι, ιστορικές χαρακτηρίζονται οι ζημιές στο Τζάκσονβιλ.

 
Πλημμύρες και στη  Νότια Καρολίνα  ενώ η βροχή συνεχίζεται, ανεβάζοντας ολοένα και περισσότερο τη στάθμη των νερών, τα οποία έχουν σχεδόν καλύψει τα σπίτια. 










thetoc.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια