Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Στέγνωσε΄΄ ο κωδικός των εκτός έδρας για τους πυροσβέστες


Η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος ζητά από την πολιτική και φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος απαντήσεις για τα οφειλόμενα εκτός έδρας


Συνάδελφοι Συναδέλφισες

 

Από αρχές του καλοκαιριού έχουμε θέσει στην πολιτική και πυροσβεστική ηγεσία τα ζήτημα την μη πληρωμής τω οφειλόμενων αποζημιώσεων «εκτός έδρας», από το 2016 του πυροσβεστικού προσωπικού.

 

Χαρακτηριστικά στην δημόσια παρέμβάση μας στα τέλη Αυγούστου  προς τον Αν.Υπουργό κ.Τόσκα επισημαίναμε: «Ο Αξιότιμος κύριος Πρωθυπουργός, πριν λίγες ημέρες δήλωσε, προφανώς απευθυνόμενος και προς σε εσάς, ότι «… Εάν στο παραμικρό μπορούμε να επιβραβεύσουμε την προσπάθεια σας… Αυτή τη στιγμή όλοι οι Έλληνες σας εκφράζουμε μία απέραντη ευγνωμοσύνη”. Προς αυτή την κατεύθυνση, δεν θέλουμε κάτι παραπάνω, από τα δικαιούμενα και οφειλόμενα. Διασφαλίστε άμεσα την πληρωμή των οφειλόμενων από το 2016 εκτός έδρας αποζημιώσεων και την άμεση πληρωμή των αντίστοιχων φετινών, σε “στρατιωτικό χρόνο” όπως λέτε εσείς και σε “πυροσβεστικό χρόνο” όπως λέμε εμείς.»

 

Σήμερα στην εκπνοή του Σεπτεμβρίου,  μετά από την πληροφόρησή μας  ότι ο σχετικός κωδικός των εκτός έδρας, «στέγνωσε» με αποτέλεσμα την μη δυνατότητα αποζημίωσης των συναδέλφων για τον τρέχον μήνα και μέχρι τέλους του έτους, αλλά και επειδή εξακολουθεί η οφειλή των εκτός έδρας του 2016, έγινε επικοινωνία με τον κ.Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για την λήψη υπεύθυνης ενημέρωσης.

 

Ο κ. Αρχηγός μας δήλωσε ότι παρακολουθεί προσωπικά το ζήτημα, και μας ενημέρωσε ότι ήδη εξασφαλίστηκε επαρκή οικονομική ενίσχυση για την κανονική αποζημίωση των πραγματοποιηθεισών υπηρεσιών εκτός έδρας των συναδέλφων και για το μήνα Σεπτέμβριο.

 

 

 

 

Για το ζήτημα των οφειλόμενων εκτός έδρας, ενημερωθήκαμε ότι η διαδικασία βρίσκεται στο τελυταίο  στάδιο  γα την πληρωμή μέχρι και τον Απρίλιο του 2017.

 

Πέρα από τις παραπάνω εξελίξεις, την  πορεία των οποίων παρακολουθούμε, παραμένει  πέρα από την πραγματική του διάσταση και η ηθική αντινομία του μεν Έλληνα Πυροσβέστη να πράττει άμεσα το καθήκον του και της Ελληνικής Πολιτείας, που να  δεν κάνει το ίδιο απέναντί του.

 

Κλείνοντας να επισημάνουμε για  άλλη μια φορά την ολιγωρία της πολιτικής ηγεσίας να εκδώσει νομοθετικό κείμενο για την αναπροσαρμογή των τιμών τω αποζημιώσεων των εκτός έδρας, σύμφωνα με την επιταγή του σχετικού νόμου, ώστε να εξισωθούν με αυτά του δημοσίου, αλλά και με των συναδέλφων που δεν ανήκουν στο ένστολο μισθολόγιο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

               Με τιμή

 

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος

 Ιωάννης Σταμούλης

 

 

 

Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναστάσιος Μανιάτης

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια