Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μετά το άγριο πιστολίδι ... ήρθε ο σασμός

Μπορεί πριν από επτά χρόνια να έπεσε άγριο πιστολίδι, να υπήρξαν τραυματισμοί και μία περιοχή να μετατράπηκε σε Φαρ-Ουέστ, όμως αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Οι εμπλεκόμενες πλευρές όχι απλώς
τα βρήκαν, αλλά έχουν πλέον και αδελφικές σχέσεις, όπως ειπώθηκε χθες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.
Το κλίμα αντιστροφής στις μεταξύ τους σχέσεις είχε ξεκινήσει  από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, χθες ωστόσο τα πράγματα ειπώθηκαν πιο ξεκάθαρα για τον ισχυρό σασμό που έχει επέλθει ανάμεσα στις δύο οικογένειες.
Η υπόθεση αφορούσε στην αιματηρή επίθεση που δέχθηκαν τον Αύγουστο του 2010 έξω από συνεργείο αυτοκινήτων δύο Ανωγειανοί, θείος και ανιψιός. Για την επίθεση καταδικάστηκαν  πρωτόδικα σε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών δύο αδέλφια. Η ποινή αφορούσε τις απόπειρες  σε βάρος θείου και ανιψιού αλλά και κατά δύο αστυνομικών. Τους είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της έμπρακτης μετάνοιας.
Χθες, υπό τα νέα δεδομένα, οι κατηγορίες διαφοροποιήθηκαν και η ποινή έπεσε στο 1/3. Το δικαστήριο αθώωσε τα δύο αδέλφια  για τις απόπειρες κατά των αστυνομικών αλλά και για την κατηγορία της αντίστασης. Η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του θείου μετατράπηκε σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη ενώ κατά του ανιψιού μετατράπηκε σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Για τις κατηγορίες αυτές μαζί με εκείνες της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοφορίας τους επιβλήθηκε συνολική ποινή έξι
ετών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα. Στο εδώλιο κάθισε μόνο ο ένας αδελφός. Ο άλλος είναι έγκλειστος των φυλακών για τη συμμετοχή του, σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, σε μία σειρά ένοπλων ληστειών με γνωστότερη αυτή στο κοσμηματοπωλείο του Creta Maris.

Πηγή

εφημερίδα Πατρίς
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια