Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προστασία του Πολίτη χωρίς...περιπολικά

Αναδημοσίευση από το istaianews.blogspot.gr : Σε εποχές που στη χώρα μας κάθε μορφή εγκληματικότητας έχει χτυπήσει κόκκινο, κράτος και 



υπουργείο προστασίας του πολίτη καλούνται να μας παρέχουν τα αυτονόητα (που πληρώνουμε για αυτά), προστασία και αίσθημα ασφαλείας. Είναι όμως έτσι τα πράγματα στην πράξη; 

Οι προστάτες μας είναι επαρκώς εξοπλισμένοι ώστε να προστατέψουν εαυτούς και πολίτες; Ένα κράτος κρίνεται από τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πολίτες του…

Προχθές βρέθηκα σε μια φιλική παρέα συζητώντας θέματα που αφορούν τον ευλογημένο μεν ξεχασμένο δε τόπο μας. Κάποιος από τους συνομιλητές με ρώτησε «γιατί έχεις μέρες να ανεβάσεις στο ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS κάποια νέα επιτυχία της Γ΄ΟΠΚΕ;». 

Γιατί όσο άξια και αν είναι η ομάδα δεν έχει περιπολικά, κάτι που γνωρίζω και δεν δημοσίευσα για ευνόητους λόγους, του απάντησα.

Χωρίς υπηρεσιακά οχήματα έχει μείνει η Γ’ Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Βόρειας Εύβοιας, που συστεγάζεται με το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, χρησιμοποιώντας δανεικό ΙΧ με συμβατικές πινακίδες ή τα πολιτικά τους οχήματα με όποιο κίνδυνο για τους ίδιους και τα σπίτια τους.




Μετά το πολύχρονο και ασυντήρητο TOYOTA RAV που οδηγήθηκε τον Αύγουστο για οριστική διαγραφή - καταστροφή με περισσότερο από μισό εκατομμύριο χιλιόμετρα στο ενεργητικό του, σειρά πήρε και το δεύτερο όχημα της Γ’ ΟΠΚΕ. Το επίσης παλιό και ταλαιπωρημένο NISSAN TERRANO φορτώθηκε στον γερανό της υπηρεσίας με προορισμό τα σέρβις της Χαλκίδας, αφήνοντας την ομάδα χωρίς περιπολικά.


Και επειδή η τύχη έχει πολλά πόδια, έσπασε ένα την επόμενη ημέρα, περνώντας κάτω από το Α.Τ. Ιστιαίας από όπου και η αποκλειστική φωτογραφία με το NISSAN να αναχωρεί φορτωμένο πιθανόν για το τελευταίο του ταξίδι.

Η ανάγκη για εξοπλισμό των φρουρών μας με σύγχρονα οχήματα, κατάλληλων προδιαγραφών για το τερέν του τόπου μας και με τακτική συντήρηση, κρίνεται επείγουσα και αναγκαία πριν αρχίσουν τα …παρατράγουδα, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα έχει ενημερώσει και ζητήσει από τους αρμόδιους.

Να σημειωθεί πως ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει και το Α.Τ. Ιστιαίας, έχοντας στην υπηρεσία του ένα “αγροτικό” περιπολικό NISSAN NAVARA (με λάστιχα που χορήγησε πρόσφατα επιχειρηματίας της περιοχής) και ένα παλιό ΙΧ με συμβατικές πινακίδες. Την ίδια στιγμή, τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν φορείς και πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Αιδηψού και των γύρο περιοχών για την υποβάθμιση του Α.Τ. Αιδηψού σε Αστυνομικό Σταθμό.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια