Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με πόσες διμοιρίες και ΔΙΑΣ "ανεβαίνει" η ΕΛΑΣ στην έκθεση; Τι θα γίνει με τη διοικητική μέριμνα

Φέτος, δεν πρόκειται να επαναληφθούν εικόνες με κλούβες ΜΑΤ- ΥΜΕΤ σε μεγάλη παράταξη και με φορτηγά στην εθνική οδό Αθηνών Θεσαλονίκης που να μεταφέρουν
μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ, δηλώνουν στο bloko.gr υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας, τονίζοντας ότι επιδίωξη είναι με το μικρότερη δυνατή δύναμη να επιτευχθεί το μάξιμουμ και η πόλη να παρουσιάζει εικόνα αστυνομοκρατούμενη.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αντί των αστυνομικών αρμάδων με 33 διμοιρίες, συστοιχίες ΔΙΑΣ και μέχρι πρόπερσι και ΔΕΛΤΑγια τις ανάγκες της έκθεσης, φέτος έχουν προβλεγθεί 13 όλες κι όλες διμοιρίες. Και συγκεκριμένα 9 των ΜΑΤ και 4 των ΥΜΕΤ. Αυτές και μόνο, όπως ξεκαθαρίζεται.

Σε ότι αφορά στη διοικητική μέριμνα, επιδίωξη -δεδομένων πάντα των συνθηκών- είναι και η υπηρεσία και η τροφοδοσία να γίνεται μέσα σε πλαίσιο και συνθήκες που να υπηρετεί τον αστυνομικό κι όχι να τον απαξιώνει.

Βέβαια, για τον αστυνομικό "μονεταρισμό" στους μεταφερόμενους αστυνομικους για τη ΔΕΘ, ευθύνεται και η επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα, κάτι που ίσως δωσει την ευκαιρία στις επόμενες ηγεσίες, ν' ανακαθορίσουν το σχεδιασμό τους για τα μέτρα της έκθεσης, που και κοστοβορος ήταν και ενίοτε εξουθενωτικός για τους αστυνομικούς.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια