Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ομάδες περιφρούρησης στην Ηλεία μετά τις συνεχείς πυρκαγιές

Η νέα πυρκαγιά στην ίδια περιοχή του δήμου Ήλιδας, που ξέσπασε χθες στο Γεράκι, έστω και μικρής έκτασης, οδηγεί τη δημοτική αρχή να λάβει αυστηρότερα μέτρα, βγάζοντας εντατικά πλέον στους
δρόμους υπηρεσίες και εθελοντές για την περιφρούρηση των δασών σε Γεράκι, Ανάληψη, Περιστέρι.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 3 το μεσημέρι και έκαψε λίγα τετραγωνικά δασικής έκτασης, αφού η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και οι συνθήκες ευνοϊκές για τη μη επέκτασή της.
Είναι ξεκάθαρο ήδη από τις προηγούμενες ημέρες πως η περιοχή αποτελεί στόχο εμπρηστών. Η δημοτική αρχή εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα όπου αναφέρει τα εξής:
"Μετά και τη νέα πυρκαγιά που σημειώθηκε την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 στην Τοπική Κοινότητα Γερακίου Δήμου Ήλιδας, φαίνεται ότι στο σημείο έχουν αναπτύξει την απαράδεκτη δράση τους εμπρηστές, οι οποίοι για πολλοστή φορά και για άγνωστη αιτία έβαλαν στο στόχαστρο έναν από τους πνεύμονες πρασίνου του Δήμου μας.
Ήδη, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας από κοινού και με άλλες υπηρεσίες του Δήμου Ήλιδας, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, εντατικοποιούν τους ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή που φαίνεται να έχουν ξεκινήσει οι τελευταίες φωτιές, τόσο με υπηρεσιακά οχήματα, όσο και με συμβατικά αυτοκίνητα των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας που διαθέτει ο Δήμος μας. Δεν μπορούμε πλέον να επιτρέψουμε την περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής μας από ανεγκέφαλους".

Φωτιά στο Λάσδικα

Σε μια άλλη περιοχή της Ηλείας στο Λάσδικά Αρχ. Ολυμπίας δύο πυρκαγιές ξέσπασαν ταυτόχρονα το απόγευμα της Κυριακής καίγοντας και εκεί μικρή έκταση, αφού και σε αυτή την περίπτωση η φωτιά έγινε άμεσα αντιληπτή, η Πυροσβεστική κινήθηκε άμεσα και οι συνθήκες δεν ευνοούσαν την επέκτασή της.

πηγή: ilialive/Γιάννης Σπυρούνης
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια