Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση του γ.γ. Δημόσιας Τάξης με την «Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας»

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, συμμετείχε τη Δευτέρα σε συνάντηση εργασίας, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της «Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας».

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συζήτηση επί θεμάτων που απασχολούν το κέντρο και τις υπόλοιπες περιοχές της Αθήνας και η ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για την καλύτερη διευθέτησή τους.
Τον κ. Γενικό Γραμματέα συνόδευαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, Ταξίαρχος Δημήτριος Μουστακαλής.
Στο πλαίσιο της συνάντησης οι υπηρεσιακοί παράγοντες παρουσίασαν το γενικό πλάνο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου, που εφαρμόζει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας και αναφέρθηκαν στα ολοκληρωμένα προγράμματα αστυνόμευσης σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας ενώ προχώρησαν σε αποτίμηση των δράσεων, επισημαίνοντας τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα που καταγράφονται.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, αφού επεσήμανε τη χρησιμότητα τέτοιων συναντήσεων στη συναντίληψη και τη διαμόρφωση κοινών στρατηγικών, τόνισε ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία έχουν σχεδιάσει και εφαρμόζουν ένα ευρύ πλέγμα δράσεων, προληπτικού και αποτρεπτικού πρωτίστως χαρακτήρα, που επιτρέπουν στη χώρα μας και στην Αθήνα να κατατάσσονται στους πλέον ασφαλείς προορισμούς, διεθνώς.
Χαρακτήρισε μάλιστα την παράμετρο αυτή ως καθοριστικής σημασίας στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλει η χώρα μας στον οικονομικό τομέα, καθώς η ασφάλεια συνδέεται αναπόσπαστα με την ανάπτυξη και κυρίως με την προοπτική του τουριστικού μας προϊόντος.
Αναφερόμενος στα θέματα που σχετίζονται με το κέντρο και τις υπόλοιπες περιοχές της Αθήνας, αφού επεσήμανε τις δυνατότητες που παρέχει η εποικοδομητική κριτική και η αρμονική συνεργασία όλων των Φορέων, αναφέρθηκε στα θετικά βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί, τονίζοντας ότι η προσπάθεια για τη διατήρηση και ενίσχυση του περιβάλλοντος ασφάλειας είναι συνεχής, από την πλευρά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Επεσήμανε ακόμα ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες δεν αρκούνται απλώς στην υλοποίηση του σχεδιασμού αλλά αξιολογούν συνεχώς τα αποτελέσματα που προκύπτουν και παρεμβαίνουν - όπου και όποτε αυτό απαιτείται - ώστε να βελτιστοποιείται το αποτέλεσμα προς όφελος των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου.
Τέλος προσκάλεσε τους παρισταμένους στη συνάντηση που θα προγραμματιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση και να διατυπωθούν ολοκληρωμένες απόψεις και προτάσεις.
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος της «Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας» Μυρτώ Βρεττού, o Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης, Ντίνος Ανδριανόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, Γιώργος Τζιάλλας, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αθηνών Ανδρέας Βαρελάς και Νέλλη – Κανέλλα Παπαχελά.
Συμμετείχαν ακόμα ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ), Ευάγγελος Καφετζόπουλος, ο Διευθυντής του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σωτήριος Αντωνίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού, Αλέξανδρος
Βασιλικός, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Γεώργιος Τσακίρης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.), Στράτος Παραδιάς, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, Στάθης Σκρέτας και ο Νικόλαος Κουγιουμτσής, οικονομικός επόπτης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.).
kathimerini.gr
_ @@@@@ -->


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια