Το κόλπο με την πιστωτική κάρτα | Εξιχνιάστηκε υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης

Μια υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης σε βάρος κατόχου πιστωτικής κάρτας εξιχνίασε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελία που δέχτηκε από αεροπορική εταιρία.
Η αστυνομία ξετύλιξε το κουβάρι της απάτης – σε βάρος κατόχου πιστωτικής κάρτας τράπεζας του εξωτερικού- και σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος μιας Ελληνίδας 42χρονης και ενός Πακιστανού.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία αεροπορικής εταιρείας, στο πλαίσιο παγκόσμιας δράσης για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση των απατών μέσω διαδικτύου στον τομέα των αερομεταφορών, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου προέβη σε απατηλή διαδικτυακή κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου.
Η κράτηση του αεροπορικού εισιτηρίου, η οποία χαρακτηρίστηκε αρχικά ως ύποπτη συναλλαγή και στη συνεχεία αποδείχτηκε απατηλή, αφορούσε πτήση της εταιρίας από Αθήνα προς Βρυξέλλες, και πραγματοποιήθηκε με χρήση κάρτας πληρωμής εκδοθείσας από Τραπεζικό Ίδρυμα του εξωτερικού.
Από την ενδελεχή αστυνομική και ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος -σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας και το Τμήμα Ασφαλείας Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών- προέκυψε η εμπλοκή του υπηκόου Πακιστάν και της 42χρονης στην υπόθεση.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την 22 Σεπτεμβρίου 2017, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), στην οικία της 42χρονης σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν στην κατοχή της πάνω από 50 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, για τις οποίες εξετάζεται η χρήση τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τυχόν εμπλοκή περισσότερων ατόμων συνεχίζεται.
Πηγή: iefimerida.gr
_