Ρόδος: Καταδίκη πορτιέρη για ξυλοδαρμό αστυνομικού

Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ένας υπάλληλος υποδοχής του νυχτερινού κέντρου “Liquid” στο Φαληράκι, κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση, ο οποίος χειροδίκησε σε πρώην αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Πρωτοδίκως του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 18 μηνών ενώ σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ακόμη ένας υπάλληλος του ίδιου καταστήματος, που δεν άσκησε έφεση.
Ο 27χρονος πρώην αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, μετέβη στο κέντρο με τρεις συναδέλφους του από την ίδια υπηρεσία ηλικίας 26, 23 και 27 ετών για διασκέδαση, το βράδυ της 27ης Αυγούστου 2012.
Σύμφωνα με τον 27χρονο κατά την είσοδό του με την παρέα του στο κέντρο απευθυνόμενος σε έναν 31χρονο, που εργαζόταν στην υποδοχή, δέχτηκε απρόκλητη επίθεση.
Πιο συγκεκριμένα μπροστά από την παρέα των αστυνομικών βρισκόταν, σύμφωνα με τις καταθέσεις, μια παρέα αλλοδαπών, που καθυστερούσαν να εισέλθουν στο κατάστημα γιατί εισέπρατταν χρήματα για το αντίτιμο της εισόδου.
Ο 27χρονος αστυνομικός φέρεται να πλησίασε την είσοδο και να ζήτησε να εισέλθει στο κατάστημα με την παρέα του.
Ο 31χρονος υπάλληλος της υποδοχής φέρεται να τον έπιασε από το χέρι και όταν διαμαρτυρήθηκε να τον χτύπησε με γροθιά στο μάτι.
Ακολούθως φέρεται να ενεπλάκη και ένας 38χρονος, δεύτερος υπάλληλος της υποδοχής του ίδιου κέντρου και να τον χτύπησε στα πλευρά, ενώ παράλληλα δέχτηκε εξυβρίσεις και απειλές.
Οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι η συμπεριφορά του 27χρονου αστυνομικού ήταν εριστική.
Ως συνήγορος πολιτικής αγωγής παρέστη ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης και ως συνήγορος υπεράσπισης ο δικηγόρος κ. Γιάννης Χριστοδούλου.

πηγή: rodiaki
_