Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η αναδιάρθρωση έφερε αντίθετα αποτελέσματα, λένε οι αστυνομικοί της Κρήτης που έκαναν...έρευνα

Έρευνα που διενήργησε η Ένωση Αξιωματικών Κρήτης της ΕΛ.ΑΣ με ερωτηθέντες τους 16

 διοικητές της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου δείχνει ότι η αναδιάρθρωση που έγινε μόνο αύξηση της αστυνόμευσης και της ασφάλειας δεν προσφέρει.
Τα συμπεράσματα στηρίχτηκαν σε απαντήσεις που έδωσαν σε σχετικό ερωτηματολόγιο οι διοικητές των τμημάτων και αφορούσαν την αύξηση του προσωπικού, στο τρόπο με τον οποίο έγιναν αυτές οι αλλαγές κ.ά.
Στα συμπεράσματα και στις συνέπειες που προέκυψαν μετά την ανάλυση του ερωτηματολογίου προκύπτει:
  1. Η δύναμη όλων των αστυνομικών υπηρεσιών τόσο της έδρας όσο και της υπαίθρου παρέμεινε η ίδια με ελάχιστες αυξομειώσεις στον αριθμό των ατόμων.
  2. Ειδικότερα για τις υπηρεσίες της υπαίθρου η δύναμη ανά υπηρεσία παρέμεινε η ίδια.
  3. Ουσιαστική συγχώνευση αστυνομικών υπηρεσιών δεν υπάρχει.
  4. Η αναδιοργάνωση μετέφερε μόνο μετονομασίες και μερική αλλαγή των ορίων εδαφικής αρμοδιότητας
Ως προς τις συνέπειες  οι ίδιοι οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι υπάρχει τόνωση των περιπολιών στο κέντρο της πόλης και αισθητή μείωση των περιπολιών στην ύπαιθρο, συμπέρασμα στο οποίο είχε αναφερθεί πολλούς μήνες πριν η «Π».
Στη διάρκεια του συνεδρίου ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ  Στ. Καρακούδης Κρήτης αναφέρθηκε στο θέμα, τονίζοντας μεταξύ άλλων:
«Αυτό που παρατηρείται από τον πίνακα με την πραγματική δύναμη κάθε υπηρεσίας είναι ότι :
1) η δύναμη όλων των αστυνομικών υπηρεσιών της έδρας αλλά και αυτών της υπαίθρου παρέμεινε η ίδια με ελάχιστες αυξομειώσεις στον αριθμό των ατόμων ανά υπηρεσία.
2) Ειδικότερα για τις υπηρεσίες της υπαίθρου, όπως προείπαμε ο αριθμός των ατόμων ανά υπηρεσία παρέμεινε ουσιαστικά ο ίδιος, πράγμα που σημαίνει ότι όπως η ίδια υπηρεσία υπολειτουργούσε πριν την Αναδιάρθρωση, το ίδιο θα εξακολουθήσει να υπολειτουργεί και μετά την εφαρμογή αυτής.
3) Ουσιαστική συγχώνευση αστυνομικών υπηρεσιών, όπως ήταν ο στόχος στον αρχικό σχεδιασμό με σκοπό την εξοικονόμηση του προσωπικού δεν υπάρχει.
4) Η αναδιοργάνωση αυτή επέφερε απλά μετονομασίες ορισμένων αστυνομικών υπηρεσιών με μερική αλλαγή των ορίων της εδαφικής τους αρμοδιότητας που αστυνομεύουν.
Δραστική μεταβολή δύναμης επήλθε μόνο στις ειδικές υπηρεσίες. Επί της ουσίας παρατηρείται μία σημαντική μείωση του προσωπικού των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου και Μεσσαράς, ενώ από την άλλη συστάθηκε μία νέα υπηρεσία για το νομό, το Τμήμα Άμεσης Δράσης Ηρακλείου. Όπως μαρτυρούν δηλαδή οι αριθμοί της δύναμης των υπηρεσιών, ουσιαστικά φαίνεται σαν να θέλαμε να αποψιλώσουμε τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων για να δημιουργήσουμε μία νέα υπηρεσία την Άμεση Δράση.
Στο πεδίο της αστυνόμευσης τώρα οι αλλαγές αυτές αναμένεται να φέρουν τις εξής αλλαγές :
  • Τόνωση των περιπολιών στο κέντρο του Ηρακλείου, δεδομένου ότι οι περιπολίες του Τμήματος Άμεσης Δράσης περιορίζονται στον αστικό ιστό της πόλης (Ηράκλειο, Ν. Αλικαρνασσός και Γάζι)
  • Αισθητή μείωση των περιπολιών στην ύπαιθρο δεδομένου της σημαντικής μείωσης στο προσωπικό των δύο Τ.Α.Ε.»
patris.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια